Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Lanserar Norges första rikstäckande hälsa och fitness kedja

Publicerad 9 september 2012

Senast ändrad 28 juni 2014

v ven otevatn - Utbildning. nej

Idag lanserades en ny hälso- och träningskedja: Stamina HOT. Under hösten kommer det att finnas 55 gym och 40 hjälp 24 kontor visas över hela landet med nya namn och nya koncept. Den nya kedjan blir sålunda landets största i distributionen. Centren erbjuder en unik kombination av motion och förebyggande vård anpassad till hela befolkningen.

Den nya träningskedjan Stamina HOT är resultatet av samgåendet mellan företagshälsovården Hjälp24 och ett antal gym. lla landets Friskhuset-, produktionsgrupper, ett gäng Spänst centra samt flera mindre fitness kedjor, kommer under hösten att byta namn till Stamina HOT. HOT står för Hälsa och Fitness, och det är just kombinationen av dessa två element som gör kedjan till något nytt i orge.

- Vi plogar nytt land i norska företagshälsovård och träningsindustrin. Stamina HOT erbjuder en unik kombination av fullservice-gym och omfattande företagshälsovård. Samtidigt får vi

en enastående lokal närvaro över hela landet. Vi är där människor är, säger jørn-Sigurd Johansen, VD för Stamina HOT.

Låg tröskel

Fysisk inaktivitet är vårt största hälsoproblem idag. 950 000 norrmän anses vara fysiskt inaktiva idag, och det kostar samhället 4 miljarder kronor årligen. Forskning visar att 70 procent av sjukfrånvaron i företagsledare kommer från muskelsjukdomar och gemensamma störningar, ofta orsakade av låg aktivitet och ensidig arbetsställning. STMI HOT önskar att bekämpa detta och anser att den bästa förutsättningen för att förhindra de vanligaste stamskadorna är genom regelbunden motion. Då är det viktigt att ha ett integrerat hälso- och fitnessprogram skräddarsydd för alla.

- För att bli av med sjukfrånvaro finns det inget regelbundet rabattbud på utbildning. Då möter du bara kyrkan, de som redan är i träning. Med ett avtal om företagshälsovård med träningskörningar

vi går in i kärnan av problemet och ta tag i dem som bär sjukfrånvaron i branschen. I allmänhet har 10 procent av de anställda nästan all sjukfrånvaro i företaget och de som behöver involveras.

rett erbjudande

Uthållighet HOT kommer, som namnet antyder, ger bättre hälsa genom ett brett spektrum av hälsa och fitness tjänster. mbitionen är att under samma tak får du allt från grupplektioner, studieutbildning och

personlig träningsinstruktörer, s.a. i kombination med landets bästa läkare och experter på muskel- och skelettterapi.

-Vi vill att alla ska få möjlighet att hålla sig i form och vara hälsosamma. Samtidigt ser vi till att de som har eller har en muskel- eller skelettstörning ska få den hjälp de behöver, säger Johansen.

Den nya hälso- och fitnesskedja Stamina HOT redan 70.000 privata medlemmar, främst genom kedjor Friskhuset, fjädrande och praktik och 4300 affärs medlemmar genom Hjelp24. 55

gym i hela landet kommer att byta namn till Stamina HOT under perioden 10-30 september. Stamina HOT ägs av private equity-företaget Hercules Capital.

För mer information, kontakta:

dm. dir jørn-Sigurd Johansen, cell: 900 36 358

llmänt markedsdir Kari ven, cell 957 94 040

Hemsida:

www. staminahot. com

ADVERT

Mest populära