Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Det är så lätt för dig ...

Publicerad 16 september 2014

Senast ändrad 16 september 2014

Genom spen rntzen utbildning. nejDet finns ingen tvekan om att någon har bättre förutsättningar än andra. Även om vissa tror att det finns så stora skillnader mellan "begåvade" och "talanglösa", men att det handlar om ett visst antal avsiktlig och målinriktad utbildning så är det förmodligen så att gener spelar en roll. Om inga gener hade spelat en roll och det inte fanns några skillnader mellan oss, kanske inte världens högsta man eller Usain olt skulle vara vanligt.

Låt oss titta på några andra områden.Vissa forskare tror att det finns en beroende av mat. Vissa människor jämför det med samma mekanismer som gör oss beroende av droger. I psykologi är vissa människor kända som en lite mer "beroendeframkallande personlighet", någon som har lite lättare att bero på olika stimuli än andra. Till exempel, de som fortfarande söker spänning och adrenalin är lite mer beroende av uppgången som följer extrema upplevelser än andra. ågon har inte samma behov och om det finns skillnader här är det förmodligen lite lättare för någon att vara beroende av mat.Supermakare kallas humantypen, som har lite mer känsliga smaklökar än andra. Dessa människor anses också ha en större suga för kolhydrater. Stephanie Wilson från IMG cademy i Florida påpekar att detta är en av de saker som gör det lättare för någon att följa en viss typ av diet än andra.Med tiden är detta världens mest lika fördelade resurs. Ingen av oss har varken mer än 24 timmar om dagen, så använder vi den tid som skiljer oss ifrån varandra. Vissa hittar tid för aktivitet och andra gör det inte. Som pappa till en liten tjej, med en son på väg om några månader och stegappa till en som precis börjat i första klassen är tiden uppenbarligen ett tema. Förutom fullt arbete och allt som livet generellt orsakar är det ingen tvekan om att mer planering krävs.

I en diskussion med Seth onland, en av Sveriges största FPT-utbildare och föreläsare, påpekade han också att det krävs mer planering. Han och hans älskade var tvungna att ändra sig efter att barnen gick för att få saker upp. Förutom idrottare och föreläsare på heltid skämtar han också tre barn och sociala skyldigheter. Om någon inte har tid är det verkligen han. Men genom att prioritera är det ändå möjligt. Om du jämför dem som får tid att gå upp med dem som inte gör det, tycker jag att det handlar om att prioritera.Och hur man prioriterar beror på vad du värdesätter mest. Det är inte fel att antingen prioritera en social kväll med vänner framför utbildning, men när valet är gjort och det är inte heller lättare eller olika för de få gånger i veckan väljer aktivitet först.

I din egen familj finns 3-4 gånger i veckan, så att det går cirka tre kvarter att komma till. Sammantaget spelar det ingen roll mer än högst 3 timmar i veckan ... på 168 ....Vissa använder ekonomin som ett argument. I många fall har jag stött på kunder som tycker att det är dyrt att äta hälsosamt. Min enkla fråga är, "Hur mycket är din hälsa verkligen värt? ". Hur mycket är du villig att betala för att hålla dig frisk och frisk? 1000 kronor extra per månad, 5000 kronor eller inte alls? De flesta jag har stött på kan inte svara, men det är fortfarande för dyrt. tt det kan vara dyrare kan jag delvis hålla med, men det är för dyrt jag håller inte med. Återigen kommer det ner till hur viktigt det är för dig.Även jag har ännu inte träffa en person som inte tror att vissa former av ohälsosamma livsmedel smakar ibland bra. Jag är fortfarande glad att träffa någon som sagt att det är lätt att inte äta det. Ändå finns det några som väljer något annat, helt enkelt baserat på att det är viktigt för dem att förbli frisk än att vara ohälsosamt.Vi får inte glömma att vår värld för oss är väldigt enkel. De flesta av er som läser detta lyckas få tid för motion, som Seth. Du kan göra de hälsosamma valen och du lyckas prioritera ordentligt för att uppnå dina mål. Tyvärr är vår värld inte lika naturlig för alla andra utanför. I vilken annan värld än vår, kan vi ta oss tid att äta 2-4 gånger under arbetstiden, bara för att det är dags att äta. För hur många andra är det lika lätt att ta en session vid middagstid, när de måste resa från jobbet, ta en dusch och få tillbaka innan dagen har gått. är allt kommer omkring lever vi nästan mellan hantlar och stavar och omger oss med människor som tycker om oss och tycker om oss. ftersom vi är ett genomsnitt av de människor vi spenderar tid med, spelar naturligtvis miljön en roll.

För dem som inte har samma grundläggande möjligheter och tillbringa tid i en miljö med andra värderingar och prioriteringar så kampen är lite tuffare. Glöm det inte, men i själva verket måste vi alla säga ja ja och några nej ändå.

rtikeln har levererats i samarbete med kademin för personlig träning.

ADVERT

Mest populära