Landets ledare inom motion och kost >> Hälsa

Det är inte en fet välja fettkällor

Mariann Unhjem Wiik 10 oktober 2012

Som hälsoföretagare får jag så frustrerad varje gång en kund socker och bära dem över vår dyrbara omega-3, som är "soo mycket billigare not ". Sanningen är, vilka fettsyror du väljer alls är inte fet, och vanligtvis får du vad du betalar för.

Vad är fettsyror?

Fett är en kollektiv term på många olika fettämnen. n fettsyra är ett fettämne som innehåller kol, väte och syre, och omega-3 är ett exempel på sådan fettsyra.

Fett är ett näringsämne som är avgörande för oss och vissa fettsyror som vi inte kan producera oss själva - vi måste därför matas genom kosten.

Det finns två fettsyror som är viktigt för oss, och dessa är linolsyra är en omega 6 fettsyra och alfa-linolensyra är en omega 3-fettsyra.

esten av fettsyrorna kan göra vår kropp i praktiken, men det kommer också att vara bra att mata kroppen. a. DH, P och GL för att lindra kroppens produktion.

Varför är fettsyrornas kvalitet så viktig?

Om du handlar, kommer du sannolikt att se en lista över billiga plantoljor i genomskinliga plastburkar som placeras mitt i dagsljuset.1: Oljorna industriellt bearbetas för att få en lång hållbarhet och erbjuda ett lågt pris.

earbetningen betyder emellertid att den ursprungliga hälsofrämjande oljan kommer att innehålla skadliga transfetter som inte gör något för din hälsa.

2: är oljan har kommit upp i butikshyllorna kommer en stor del av antioxidanterna som skyddade fettsyror att vara borta. Detta betyder igen att när oljan är i affärshyllorna, kommer ljuset tillsammans med värme att göra oljans kemiska sammansättning ytterligare förändring.

Samma är förmodligen fallet med 120 kapslar för 49, - som finns i butikshyllor. För att inte nämna de som kan beställas billigt via postorder från olika tillverkare. Dessa kapslar, förutom att de innehåller mycket lite av de lämpliga fettsyrorna, kan också ha en rancidprocent nära det som är lagligt.

Om du letar efter en bra fettsyratillskott Jag kommer därför att rekommendera att gå till en hälsokostaffär eller annan återförsäljare som kan vägleda dig och hitta en komplettera med en hög koncentration och låg härskning.

Vad ska du välja?

För sallader och andra användningsområden som inte kräver värme, kommer det bästa valet att vara  vegetabiliska oljor. Du kan använda både Udo val, olivolja eller rapsolja som har en stor andel enkelomättade och vissa fleromättade fettsyror eller kokosolja, som innehåller den mest mättat fett. Förutom att den är kallpressad bör oljan inte stå varm eller utsättas för starkt solljus.

De kallpressade plantoljorna är inte lämpliga för rostning.Här bör du använda mättat fett - helst smör eller kokosnötfett. Olivolja är en olja som är rik på enkelomättade fettsyror och kan också vara ett bra val.

Sammanfattning:  • illiga fettsyror är inte ett bra val eftersom de bearbetas mekaniskt som sist och så småningom gör dem skadliga för din kropp.
  • Leta efter kallpressade oljor, vanligtvis på mörka eller frostiga flaskor. Dessa är bra för sallader, smoothies och andra livsmedel som inte kräver uppvärmning.
  • Om du letar efter en bra stekolja är mättade fettsyror det bästa valet. Du kan hitta den i äkta smör och kokosfett.
  • Om du letar efter ett fettsyratillskott bör du kontakta någon som har tillräcklig kunskap om det faktiska innehållet i kosttillskottet.

eferenser

  1. Mat & hälsa 1/2012 "Inte en fet"
  2. // no. wikipedia. org / wiki / apsolje
  3. ildkälla: matmoms. org

ADVERT

Mest populära