Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Det finns lite att

Publicerad mars 28, 2017

Senast uppdaterad 28 mars 2017

v Melina Meyer Magulas Training. nej

Du har inte råd eller tid för att undvika att prioritera rörelse i ditt dagliga liv. tt bestämt minimum av daglig rörelse är av stor betydelse för din hälsa nu och senare i livet.

Läs också: 

tt få en hälsosam hälsa och frisk träning tar mycket lite av din dag, och behöver inte ens träna utan att träna lite dagligen.Det finns många argument eller ursäkter för att du inte utför någon träning eller aktivitet du verkligen tänkte: rbeta övertid, trött, saknar tid på grund av barnen måste tvätta kläder, måste jobba eller inte har råd att jobba där jag vill. Vi upplever alla blaff av motivation och inspiration och kan få anden över oss ibland, men så ofta vinner dörrmila och tidskonflikt över många av oss. ågon kommer aldrig igång. I vårt moderna liv, under vindkraftverkets epicenter och tystnaden, kan man faktiskt argumentera för att du inte har tid att inte vara i aktion - och du har inte råd att vara ute av arbetet.

Det här kanske låter drastiskt och skamligt, men vänd det över! Inaktivitet kan kosta dig både mycket tid och pengar som du kan spendera på saker som berikar ditt liv. Det tar både tid och pengar att gå till behandling för muskelsjukdomar som kan undvikas genom daglig fysisk aktivitet.

Vid en störning hade kunnat undvikas, men är inte riktigt säker på, eftersom det oftast finns många faktorer (fysisk, psykisk, social) som bidrar till muskelsjukdomar, säger kiropraktor och Performance Coach på Magnat Center i Oslo, Michael Kleppen.

- Muskuloskeletala sjukdomar är mycket komplexa och sannolikt har fysisk behandling endast en liten roll i behandlingen av dessa. är man letar efter en sjukvårdspersonal som arbetar med muskuloskeletala sjukdomar, är det först och främst för information om tillståndet, kartläggning av faktorer som bidrar till plågor och rådgivning (själv) att förbättra, säger Kleppen.

- lla upplever muskelskelettstörningar någon gång under livet. Genom att stanna fysiskt aktiv kan du hantera buggarna bättre och bli snabbare, säger ventilen.

För liten fysisk aktivitet kan påverka både ekonomin och din livskvalitet mer än att vara medlem i ett gym, köpa ett par sneakers eller några PT-timmar. n sak är att det tar tid att komma till din läkare eller terapeut om du behöver hjälp med livsstilsrelaterade problem, men inaktivitet kan förkorta ditt liv.Soffan tar och förstör allt fler liv, men du kan göra skillnad på egen hand genom att följa några enkla råd.

Fysisk aktivitet kan hjälpa till att förebygga och behandla 33 sjukdomar och tillstånd. Just nu uppfyller endast 1 av 3 vuxna rekommendationerna om fysisk aktivitet.

- Det är väl känt att inaktivitet är skadliga för hälsan och i ett vidare perspektiv är därför fysisk aktivitet viktigare än passiv behandling för både fysiskt och psykiskt välbefinnande, informerar Michael Kleppen.

"lla upplever muskelskelettstörningar någon gång under livet. Genom att hålla fysiskt aktiva kan hantera klagomål på ett bättre sätt och återhämta sig snabbare ... "

- Michael Kleppen, kiropraktor och Performance Coach

Se också: 

Michael Kleppen. Foto: Ingar Steinholt- Det är viktigt att påpeka att man inte bör engagera sig i målmedveten träning för att uppnå positiva hälsoeffekter. Fysisk aktivitet handlar i första hand om vardagliga aktiviteter som att gå till och från arbete, trädgårdsarbete och liknande. Varje rörelse räknas, pekar ut kiropraktorn och prestandaföretagets ventil.

- Människor är olika och vi motiveras av olika saker. Det är därför viktigt att hitta något du är bekväm med, och det kan innebära att du måste försöka olika aktiviteter, uppmuntrar han.

nmäl dig inte för ett gym eller arbeta hårt i en timme för goda hälsofördelar. För många är det tillräckligt att öka vardagliga aktiviteter. Detta kan cykla till och från jobbet och gasa lite extra när man går i ryggen.De flesta har en vän eller familjemedlem som är aktiv på ett eller annat sätt. tt engagera sig med andra kan vara ett bra sätt att komma igång, vilket är både socialt och motivativt.För många är det också trevligt att ha regelbundna möten under dagen eller veckan, till exempel en promenad i skogen eller en grupp timmars fitnesscenter.Du kanske har hört talas om # din30-kampanjen? Det handlar om att visualisera hur man åstadkommer mycket genom att göra relativt lite. 30 minuters daglig fysisk aktivitet är minimi rekommendationer of Health direktoratet och kommer att skörda långsiktiga effekter av ökat skydd mot sjukdom, behandling och förebyggande effekter mot flera stater och mer hälsosamma levnadsår, sedan # dine30 tillämpliga. • I 30 minuter varje dag kommer att vara aktiv så att du andas lite extra och få bra och varm på ryggen.
 • ktiviteterna kan vara olika varje dag, men det enklaste skulle vara att ha en uppsättning rutin: Gå till arbetet är en klassisk, och du behöver inte gå på så mycket att man måste duscha.
 • Det antas att # din30 kommer att utföras med måttlig intensitet, men du bestämmer hur.Om intensiteten är högre kan du förkorta några minuter = 15-25 minuter med hög intensitet, där du andas så mycket att du bara kan koncentrera dig på den.
 • Det finns mycket du kan göra för att uppnå # dine30 utan att etiketten "utbildning" på

  • Trädgårds

  • Ta lite extra enligt Husvask

  • Fysisk lek med barnen, glad utomhus man rör sig naturligtvis lite mer på grund av området

  • gå till och från arbetet

  • stället för att sitta på ett kafé med vänner och flickvänner, föreslår att du går du går du på en promenad först eller ta kaffe i handen . Då är det också sannolikheten att du lämnar mobilen lite större och du kommer att vara mer närvarande.

  • Tvätta bilen själv! Genom att göra arbete kanske du vill lägga bort dig spara pengar och få hälsa.

  • Sätt på en podcast eller bra musik och gå i trappan i din byggnad.

  • Samma råd ovan gäller om du tycker att det är lite tråkigt att bara gå för att få din 30. Med bra musik eller podcast kan glömma tid och plats lite.

  • YouTube: Det finns en mängd korta och långa hemunderhållningsfilmer på YouTube. com. Prenumerera på några favoritkanaler och du kan ha ett gym i vardagsrummet.

Även om vi inte taggat tipsen "Training" kan du ändå få träningseffekter ändå. Utbildningseffekterna beror helt på din utgångspunkt. Om först du gör # dine30 att motion är viktigt att komma ihåg att hjärtat kommer att stimuleras lite om vi ska kunna uppfylla rekommendationerna: Du bör lägga något som gör att man andas lite!

 • Kretskurser med fyra övningar i hela kroppen: n minut per övning. Gör alla övningar en gång, ta en minuts paus och upprepa tre till fyra gånger. Utrustning-fri övningar kan vara: push-ups, burpees, ryggstöd och hög knälyftning. lla dessa övningar kan göras krävande och enklare efter nivå.
 • Intervall! ow, springa, cykla eller simma. För att få mycket goda hälsoeffekter av intervallträning behöver inte vara blod slit många tror, ​​men måttlig intensitet (82-87% av makpuls) gör susen. Tänk också på att du kan skära ner i tid när intensiteten stiger. För de som inte har utövat intervaller tidigare kan du värma upp i 10 minuter och slutföra 5 x 2 minuter där du andas in andan. Och spendera 10 minuter på nedkylning / jogging ner efteråt. Din kropp gör mer, men genom att börja försiktigt, behåll din kontroll, vänja dig att andas och vill upprepa framgången. Öka intensitet och varaktighet då toleransen för trötthet ökar och den ökar snabbt!
 • Jog eller något annat i 15 minuter och kör 10 minuters styrka övningar på stora muskelgrupper.Det är snabbt att, nästan utan att tänka på det, hitta ursäkter för att inte få det idag. Ska du uppnå # your30, behöver du försäkra dig om att det ska gå. nvänd fem minuter kvällen innan för att tänka igenom vad du behöver rensa # dine30

 • Gör det bekvämt enkelt för dig själv: Har du formell klädsel på jobbet och det passar dåligt för att vara lätt varm på ryggen när blazer pågått under en , du kan bära en annan övre del och byta till jobbet.ller du kan ta en snabb promenad eller cykeltur hemifrån från jobbet och bli så svettig som du vill, och hoppa direkt i duschen när du kommer hem. Du får en läcker flygresa efter arbetet och kommer definitivt att komma hem lättare för ditt sinne och mer närvarande.
 • Sko! tt annat praktiskt tips är att få bra promenadskor för din resa till eller från jobbet. Höga klackar och klädskor är inte idealiska, och fötterna är kända på en annan yta.
 • Ge din partner tid att träna! Kanske tar du hand om läxor och sådant med barnen ett par eftermiddagar i veckan så att din partner kan ta en snabb resa ut och lufta din kropp och huvud.

Läs också: Om du eller någon som du nästan inte gillar att gå, träna eller vara fysiskt aktiv på andra sätt aktiverar du dig själv på 30 Protokoll varje dag uppfattas som en utmaning. Ursprungligen är det viktigt att du sänker antalet platser. Om du till exempel pratar i telefon kan du använda handsfree hörlurar och gå runt i rummet eller ut medan du pratar. Ha en påminnelse i form av ett larm på din dator eller mobiltelefon för att flytta varje klocktid. Stå sedan upp och sträck dig själv, gå en promenad i korridorerna eller trapporna. Det tar bara några minuter och tar ofta, korta pauser gör att du håller din koncentration på jobbet eller i skolan.

Du kan också utnyttja den positiva moderna tekniken genom att använda aktivitetsband eller aktivitetsfunktioner på din mobiltelefon för att mäta hur aktiv du är. Det är inte alltid sant att vi tror, ​​men det är också kul att se feedback när du når dina aktivitetsmål!

Vi norrmän talar inte om de folk vi kan spendera längre, men så lite behövs för att alla ska få lite bättre hälsa, inklusive dig själv. Du som läser den här artikeln är förmodligen redan i färd med träning, men du kanske vill dela med någon du vet som först behöver bara komma igång med ett rekommenderat minimum.

För mer information och tips, använd resurserna nedan!

esurser, tips och inspiration:

 • Health orway. nej
 • Direktoratet för hälsa
 • Träningsväg, pisod 49
ADVERT

Mest populära