Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

äR styrketräning i en ung ålder farlig?

Styrketräning för barn och ungdomar har länge rådfrågats.

Jag har inte sällan hört ett antal personer undra vad rubriken beskriver, att styrketräningen för unga idrottare är "farlig".

Jag trodde att jag skulle säga ett par saker om detta, något som förhoppningsvis kan ändra ett par synpunkter i området.

Styrketräning för barn och ungdomar har en lång följd av år varit frårådet med skäl som det kommer att hämma bentillväxt och producera en mängd olika skador, liksom att det överhuvudtaget är nödvändigt för barn och ungdomar att utöva makt. Jag kommer även ihåg att olika föräldrar i sin tid pratade högt om sådana saker och i åldern mellan 10 och 15 år, självklart var de tänkt på vem som inte gör det? u idag, jag tänker på den kompetens som de flesta av dessa hade på ämnet och jag kan inte tro att många av dem, för att inte säga något alls hade någon expertis inom styrketräning (ja, hade någon förmodligen lite erfarenhet, men det var nog inte mycket att skryta om ändå).

tt fält som många hade mer erfarenhet och kompetens på var uthållighetsträning. Detta är ett område som historiskt sett har haft mycket större inflytande på utbildningen av idrottsmän under de senaste decennierna och framsteg inom detta område har samma tid hade ett mycket bredare spektrum vetenskapligt sett, men det har den styrkan att göra? Tar bort ingenting. Styrketräning har övergivits till en sådan grad, både för att de inte har känt om de positiva effekterna av det, eftersom de betraktade det som "farliga" eller för att de helt enkelt inte vågar erkänna det faktum att uthållighet utbildning är sämre styrka i mest idrottare vad gäller förbättring av prestanda parametrar övergripande. Få vågar erkänna att de har varit fel under en lång tid när nya bevis dyker upp, vilket är helt naturligt och människor, men det bör tillåtas att lägga sordin på prestationshöjande utbildning för unga idrottare? ej, kommer inte att raderas.

Vad är skrämmande är användandet av skrämd propaganda mot styrketräning i form av att stoppa bentillväxt och bara skadlig. Tja, låt oss titta på det här argumentet. är vi vet att belastningen på kroppen kan nå upp till 9,7 gånger sin kroppskvekt under sprintövningar och upp till 20 gånger sin egen kroppsvikt (!!!) Under agility, hur kan detta göras legitimt när styrketräning med en last som maximalt kommer att vara lika stor Som din egen kroppsvikt i olika övningar för yngre idrottare? arn och ungdomar bedriver sin fritid med olika fysiska hopp och många av aktiviteterna är nästan lika med olika styrkor, men ofta med mycket större belastning. Tänk bara på barn och ungdomar som klättrar träd och hoppa ner från olika saker. Med tanke på lasten är det definitivt mer? Farligt?än styrketräning under kontrollerade förhållanden.

Låt mig göra en sak helt klar: det är att jag absolut måste utöva i form av roliga och spel för yngre åldrar, men när du får över 12 år så det finns absolut ingen anledning att inte gå omfatta styrketräning som en del av ett komplett träningsprogram. aturligtvis behöver detta inte vara en annan belastning än din egen kroppsvikt, men här har vi nog att välja mellan. Som exempel kan nämnas squats med kroppsvikt, utfall, chins, armhävningar, omvänd rodd, samt grundläggande utbildning, etc. Här har vi redan hörnstenarna i en bra övning för framtiden och inlärning av dessa rörelsemönster genom aktiviteter som bygger på lek och spel kommer endast att vara gynnsamma.

är tekniken i dessa övningar är lärt ordentligt och kroppskontroll är ett faktum finns det ingen anledning att inte gå vidare med ytterligare bördan av styrketräning med vikter. Det finns naturligtvis ett kriterium som den teknik som används är korrekt och här är det definitivt inte acceptabelt att lämna in ett gäng ungdomar utan uppsikt när det talas om styrketräning, men om det sker i samband med en kvalificerad instruktör så det är inga problem . Det är lika farligt och lika fördelaktigt med styrketräning för både gammal och potentiell skada på grund av dålig teknik kommer från fel träning, inte träning själv.

Du kan alltid ta en titt på de stater där det är helt normalt för att träna styrka från ung ålder. Mike oyle är ett spöke, men vi har bland annat också "Parisi hastighet School" (bland många andra) som lockar ett stort antal barn och ungdomar och utbildning med vikter helt enkelt accepterat och det ger mycket goda resultat i alla områden. Styrketräning är helt enkelt en del av skolkulturen där borta och det är något vi bör undersöka i orge. Varför har du inga arrangemang så här här i orge? Ja, man kan börja undra och speciellt med en stadigt minskande prestandakurva jämfört med resten av världen.

Låt oss titta på verkligheten. orska utövare kommer aldrig att dominera inom teknisk sport. Ja, det kommer att dyka upp någonstans, men orge ligger långt bakom i olika sporter. Ta till exempel fotboll. Vi var väldigt bra några år tillbaka, men nu kämpar vi mot lag innan det var en självklarhet vi besegrade. Man kan argumentera för olika aspekter som orsakerna till denna utveckling, men en aspekt som definitivt kommer att dominera i framtiden är idrottarnas styrka! Som Christian Thorbjørnsen nämner i sin artikel, "Kraft - Styrka - Tillväxt! "Det finns en direkt korrelation mellan styrka och dess inverkan på hastighet och spänning, liksom ett antal andra faktorer, inklusive förebyggande av skador. Det här är något som inte bara dokumenteras, men visar också övningar och erfarenheter från tusentals utövare.

ara titta på ett par Joe DeFranco-artister.

n snabb vagn

n robust kille

Joe satsar verkligen på STGTH och det förekommer på olika prestanda parametrar. Liknande resultat hittas av andra välkända styrkor.

Meddelandet är enkelt.

Så länge du tränar korrekt är det absolut inget problem att börja med styrketräning redan i ung ålder och det kommer definitivt att bli ett team av bättre idrottare om något går fel med detta. Med detta sagt måste fokuset flyttas från uthållighetsträning till styrketräning så snart som möjligt! orge faller av lasten i en mängd olika sporter och idiot när kompetensen för något bättre är närvarande utan att utnyttja det.

n starkare idrottsman är en bättre utövande!

irik Sandvik

General Manager och Coach

www. Sandvik utbildning. com

Tryck här om du kämpar med axelvärk!

Tryck här om du behöver en ordentlig uppvärmning.

ADVERT

Mest populära