Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Intervallträning ökar musklernas förmåga att bränna fett och kolhydrater

Publicerad 25 april 2010

Senast ändrad 28 juni 2014

Genom ven otevatn-utbildning. nej

Här kan du läsa om forskning som anser att intervallträning ökar muskelns förmåga att bränna fett och kolhydrater.

Hög intensitetsintervallträning har blivit ett populärt alternativ till långintensiva långsiktiga sysselsättningar. Det finns dock lite data som tittar på hur intervalltrening kan öka muskels förmåga att öka fett- och kolhydratförbränningen.

Metod

Denna studie använde små utbildade ämnen. Forskarna undersökte de metaboliska förändringarna som inträffade i musklerna efter 6 veckors intensivintervallträning. Intervallträningen bestod av 10 gånger med 4 minuters träning med ca. 90% av maximal syreupptagning. Pauser mellan varje intervall var 2 minuter. Utbildningen gjordes 3 dagar i veckan.

Före och efter träningsperioden uppmättes maximal syreupptagning, en körning till trötthet och ett timmecykelprov med 60% av maximal syreupptagning.

Muskelbiopsi togs två gånger per försöksperson under trötthet. Det var 5 minuter i provet och i slutet av provet. Syftet med muskelbiopsi var att mäta enzymaktivitet och mjölksyrahalt i musklerna.

esultat

Högsta syreupptagning ökade med 9%. Mätningar från muskelbiopsi visade att både kolhydrat och fettförbränning i musklerna ökade.

Slutsats

Denna studie visar att träning med hög intensitet är en effektiv metod för att öka både kolhydrat och fettförbränning i musklerna hos småutbildade individer.

Källa: "Hög intensitet aerobintervallträning ökar kroppens fett- och kolhydratkapacitet i människoskelettmuskeln. "December 2008. Perry CG, Heigenhauser GJ, önor , Spriet LL. Institutionen för human hälsa och näringsvetenskap, University of Guelph, O 1G 2W1, Kanada. perryc @ uoguelph. ca

ADVERT

Mest populära