Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Intelligent träning med "FitnessSHIRT"?

Publicerad 7 november 2013

Senast uppdaterad 24 juni 2014

v ven otevatn Training. nej

n tysk producent annonserar en intelligent t-shirt som kan hjälpa oss att undvika överträning och träning med låg intensitet.

Hur kan vi veta att träningen vi utför är optimal? nligt tillverkaren kommer en "fitness shirt" att hjälpa oss med det. Skjortan hjälper oss att undvika överbeläggning och underbelastning. Detta kommer att göras genom konstant mätning av puls och andning. Data som erhållits är tillgänglig på en smartphone eller dator.

Träningsskjortan ska också kunna användas tillsammans med en elektrisk cykel.

Producenten skriver på sin hemsida att vi nu upplever en teknisk revolution. Innan vi använde kläder för att skydda oss från regn, kyla och snö. Trenden är nu att kläderna blir intelligenta och proaktiva och får fler egenskaper. Till exempel får du träningsjackor som är självrengörande, handskar som känner igen gift och skidjackor med integrerad navigering. De flesta av dessa kläder är på prototypstadiet.

Men snart som tränar tröja med namnet "Fitness Shirt" från den tyska tillverkaren Fraunhofer-institutet för integrerade kretsar i rlangen ISS, på marknaden och är tillgängliga för alla.

Hur får tröjan data?

Textilierna till skjortan är de integrerade elektroderna som samlar in data till den person som har den på. Dessutom har skjortan ett elastiskt band, som en hjärtfrekvensmätare som hör till pulsklockor, runt överkroppen. Detta band känner av puls och andningsfrekvens. ll data som hämtas överförs via radiosignal från t-skjortan till en smartphone eller dator. aserat på de insamlade uppgifterna borde man kunna utvärdera vitala funktioner som stress, prestanda, trötthet eller förmåga att slappna av.

är det är tillgängligt?

Denna tröja ska kunna mäta fysiologiska data som andning, puls och förändringar i hjärtfrekvensen. Det förväntas också att skjortan kan ha en KG-funktion. nligt webbplatsen du denna produkt bör finnas tillgängliga någon gång under 2014.

Den nya utbildningen shirt kommer att presenteras på en mässa i Düsseldorf (MDIC 2013 Trade Fair) på 20-23 november.

Här kan du läsa om produkten på tillverkarens hemsida.

ADVERT

Mest populära