Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Tränar jag tillräckligt hårt?

Postat 18 oktober 2012

Senast ändrad 28 juni 2014

Genom ven otevatn träning. nej

Tränar du och undrar om du tränar tillräckligt hårt? Här är några enkla tips för att träna.

Fråga "Tränar jag tillräckligt hårt? "nsam är ingen mening. Om det är möjligt att svara på den här frågan måste du definiera vad du vill uppnå med din träning, dvs sätta själv mål.

Tränar du för att förhindra hälsoproblem eller tränar du för att bli bra för att kunna konkurrera?

Här är några tips för dig som vill förebygga hälsoproblem.

Träningsträning för träning / utgifter

Om du tränar eller tränar för att hålla dig i form, rekommenderar hälsomyndigheterna minst 30 minuters måttlig intensitetsutbildning. Studier visar att få personer har en ordentlig uppfattning om vad måttlig intensitet är. Om olympiadens intensitetsskala används, ges måttlig intensitet som intensitetszon 3, det vill säga en intensitet som är lika med 82-87% av den maximala hjärtfrekvensen.

För att hitta rätt hjärtfrekvens för måttlig intensitet, måste du veta maximal hjärtfrekvens. Det finns olika sätt att mäta / testa detta, men en enkel och felaktig metod är att använda denna "tumregel". För de flesta kan denna metod vara tillräckligt bra under en startfas. Sedan 220 slag per minut och drar tillbaka från din ålder. Är du 40 år är din maximala hjärtfrekvens 220 - 40 = 180 slag per minut.

Måttlig intensitet för dig är då mellan 148 och 157 slag per minut.

Här hittar du uthållighetsprogram för nybörjaren.

Om du börjar växa upp, ger uthållighetstrening inte den hälsovinst som styrketräning kan ge. Systematisk styrketräning har en positiv effekt på att förebygga osteoporos. Denna effekt uppnås inte genom uthållighetstrening (promenader och jogging).

Styrketräning för övning / utgifter

Om du vill utöva styrka för att förhindra hälsoproblem, kan ett bestående tillvägagångssätt vara till nytta. Sedan övas det med många repetitioner, relativt lätt belastning och korta raster mellan serien. n sådan träningsmetod verkar vara skadlig, effektiv och tidsbesparande. Övningsutskottet bör täcka hela kroppen och det är särskilt viktigt att träna balanserat. Det innebär att musklerna på både framsidan och baksidan av kroppen måste få så mycket träning. Om du tränar magmusklerna, bör muskeln i nedre delen också utbildas i enlighet därmed.

Se till att du övar övningarna korrekt. De flesta träningscenter har kompetenta instruktörer som kan hjälpa dig med både programinstallation och vägledning när du använder enheterna.

Här hittar du styrketräningen för nybörjaren.

ADVERT

Mest populära