Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Så skulle du vilja titta?

Publicerad 4. oktober 2012

Senast ändrad 28 Jun 2014

v Även otevatn - utbildning. nej

Önskan att se smal är ärvt. n ny studie anser att våra gener kontrollerar lusten för en smal kropp och inte miljöpåverkan.

Kändisar från Hollywood får ofta skulden för att kvinnor är missnöjda med sina kroppar och är därför en viktig faktor för inflytande som många bantare. Men det här kan vara fel?

Ja, säger en ny studie genomförd vid Michigan State University. esultaten från denna studie visar att så mycket som 43% av de tillfrågade kvinnorna hade en ärftlig önskan att vara smal. esultaten av studien baseras på en undersökning av 300 kvinnliga tvillingar.

Forskarna tillägger att miljöfaktorer också kan påverka trycket på en persons önskan att vara tunn, men det kulturella inflytande som kändisar kan ge är mindre viktig påverkansfaktor än de individuella effekterna du upplever i det lokala samhället.

Denna moderna begreppet tunnhet som synonymt med att vara vacker är ett stort inflytande på ätstörningar.

Forskarna frågade tvillingar mellan 12 och 22 år om deras kroppsbild. Förhör hade ämnen som hur mycket du vill se ut som kvinnor i långfilmer, tv-program och livsstilsmagasin.

fter att ha tittat på varje ämne önskan att vara tunn, jämfört med tvillingarna delade 100% av generna, tvillingarna som delar 50% av sina gener.

esultaten som publiceras i International Journal of ating Disorders, visade att identiska tvillingar hade en större önskan och rättvisare uppfattningen av att vara tunna än tvåäggstvillingar. Studien visar också att den miljöpåverkan som medierna var mindre viktigt än personliga erfarenheter upplevs av endast en av tvillingarna. Sådana personliga erfarenheter kan vara vänners attityder till överviktiga eller om försökspersoner deltog i vikt fokuserad sport.

ADVERT

Mest populära