Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Hur man sparar kosten

Du är bra och äter hur du går. Du mår bra och du lyckas. 

... Plötsligt händer något i dig. Du är på väg direkt till kylskåpet, snabbmatrestaurangen eller kiosken på hörnet.

 Om du inte kan stoppa denna sötma som faller över dig, kan du känna dig dålig när all mat är konsumerad. Du börjar ångra och tror att du inte kan göra det här. Således känner du dig misslyckad och återvänder till dina gamla spår. Det är inget fel med dig! Du behöver bara veta vad som faktiskt händer och hur man undviker det.

ntusiasticitet är det första steget för att undvika en ond cirkel som kan utlösa självbekännelser och nya matgirlar. Om du kommer i en situation där du spårar eller vet själv att du brukar det här är det dags att tänka! Du måste ta ett nytt grepp om tiden, dina omständigheter och den mat du faktiskt äter. Om du inte gör det kommer du att sluta som en jojo smalare. Ingen vill bli en jojo smalare. Tänk dig hela ditt liv på en diet utan varaktiga resultat. Är det verkligen vad du vill? ?? falla för en frestelse i ny och ne är ok så länge du lyckas få tillbaka på rätt spår, så försiktig och självsäker som innan du föll.

Det är ofta under stress, maten kan vara en intuitiv lösning. Men vad gör du om du tas av den onda cirkeln?

Talk!

Det är viktigt att prata med någon du litar på. n vän, familjemedlem eller terapeut. Låt inte dig sjunka i självmedlidande. Låt oss säga att du har offrat mat eftersom flickvännen har lämnat dig. Hur man tar hämnd genom att visa att du gör det bättre och mår bättre utan honom / henne. Om du känner dig värdelös börjar du med något nytt. Var kreativ! Går det dåligt på jobbet? Vad sägs om omstart, med tomma lakan. Hitta ett nytt jobb, eller ändra vad du är missnöjd med. Smile mer, klä dig bättre, bjud in några kollegor hem till middag. Har du förlorat en nära familjemedlem, var så försiktig med de andra som också har förlorat den här personen. Skrik ut, känn det, prata om det och gör något bra samtidigt som du kommer ihåg. Prata om hur stor personen var, vad du kommer ihåg och allt du vill sakna.

Hjärnan behöver helt enkelt luftas. Lugna inte det, svara på det på sätt som du inte kan kontrollera. Låt de känslor du har flödat ut, där det känns rätt, i stället för att känna sig själv ut i situationer där det inte är rätt. Det är ditt jobb att hitta en säker "nödutgång".

Tänk igenom alla kriser och problem du har gått igenom förut och vet att du är stark nog att göra det igen. Den här gången kan du vara ännu starkare eftersom du låter dig komma ihåg dina gamla erfarenheter.

Punktera dig inte för återfall genom att äta ännu mer. Så får du mer skuld. Men du borde inte tillåta dig att gå upp mer än två kilo.Dessa är lätta att bli av med. Det handlar om att sätta gränser för sig själv och vara tillräckligt starka för att inte överstiga dem.

Du måste analysera så snart du kommer in i mental obalans som utlöser hungersnöningen. Var det känslomässigt? Har du varit hungrig länge? Dricker du tillräckligt med vatten? Har du ätit för mycket kolhydrater?

5 tips

Känn avtryckaren.

Finns det ett speciellt bageri du måste gå förbi som kan utlösa dig? Gå på ett annat sätt! Har du problem med många kakor? Ta med dig själv och äta mer av det friska innan kakorna. VIT där du vanligtvis förlorar dig själv och gör något åt ​​det.Om du går till den del av

butiken med alla sötsaker, finns det större chans att förlora än du går där de hälsosamma matarna är.Sitter bara på soffan och tittar på TV, blir kylen en magnet. Är du uttråkad är det lätt att "gå och köpa något". Var upptagen med vad du vill. Sätt 100% på vad du gör, vilket gör det enkelt att glömma maten. Men kom ihåg att äta för det. Har några nötter, så du kan fylla i en ny.Ta med en liten bok där du skriver hur du känner och vad du har ätit. Det gör dig medveten. Medvetenhet är din bästa sköld för någonting. n medveten person kan inte ta, bryta eller manipulera.Vad är risken här är att du kan belöna dig helt impulsivt, bara för att du plötsligt utlöses av något. Du undrar bara att tro att "u får jag ta lite choklad" och då kör du igen på glada vägar. Ska du belöna dig själv måste det planeras. Till exempel bestämmer du att "om jag klarar av att äta rätt i 6 dagar, måste jag äta vad jag vill ha på kvällen den sjunde dagen". Försök att belöna dig själv med något hälsosamt. Om du börjar titta på en extra frukt som en belöning, kommer du automatiskt att känna dig belönad.

ADVERT

Mest populära