Landets ledare inom motion och kost >> Diet

Förlora vikt utan diet

Publicerad 13 september, 2017

Senast uppdaterad 13 september, 2017

v Fredrik Gyllensten - Utbildning. nej

Många vill gå ner i vikt, men det verkar svårt att följa en diet över tiden. Frågan blir då om det är möjligt att gå ner i vikt utan att följa en dietplan slaviska?

Svaret är lyckligtvis en rungande ja!Som du kommer att lära dig i den här artikeln är det fullt möjligt att gå ner i vikt utan att följa en dietplan. Det är emellertid oerhört viktigt att förstå att det inte betyder detsamma som att det är lätt. tt gå ner i vikt är mycket utmanande för de flesta människor och det kräver mycket press. Var medveten om att du är mest sannolikt att möta flera utmaningar under vägen och att du helt enkelt måste acceptera att du kommer att vara hungrig än du brukar. Det är möjligt att gå ner i vikt utan att behöva gå utöver ditt sociala liv i någon väsentlig grad, men du måste vara redo att "slåss" lite för de resultat du vill ha.Om du går ner i vikt över tiden måste du konsumera mindre energi än du konsumerar. Detta är ett faktum, oavsett vad du äter. Tipsen nedan kan göra det lättare att konsumera mindre energi, eller konsumera mer, men det förändrar inte fysikens lagar av den anledningen.n av de största bristerna som människor går in när de går ner i vikt är att de går in med attityd att de kommer att göra allt perfekt den här gången och när de misslyckas - då ger de upp. tt exempel kan vara att folk tar några ätpinnar som de inte planerade att äta, och istället för att acceptera det och stående på, tror de att de har misslyckats nu, så de kan lika gott äta hela chokladplattan. lla monster lämnar och du kommer att möta utmaningar på vägen. Genom att vara öppen för varje svängande humör och variation från dag till dag har forskning visat att du har större chans att lyckas än att gräva in i "antingen" eller "tänkande".

Läs också:  1. Utveckla din kunskap om god näring:

  Låt dig inte lura av skrämmande propaganda och snygga rubriker. Läs hälsorådirektoratets rekommendationer om kost, näring och fysisk aktivitet och använd detta som huvudkälla för enkel och korrekt information om hälsosam näring.

 2. Ät tills du är nöjd, men inte "full:"

  Många väntar tills du är redo att äta innan du är "stämplad" och en enkel strategi för att minska ditt kaloriintag är att vara medveten om att det fortsätter att bli "lite nöjd".

 3. Få mycket protein och kostfiber:

  tt antal studier har visat att dieter med en högre andel proteiner ger större viktminskning. nledningen är att proteiner har en hög termisk effekt - de kostar kroppen mycket att smälta, och leder till en bättre känsla av mättnad. n bra rekommendation för viktminskning kan riktas till någonstans mellan 1, 5 och 2, 5 g protein per kg kroppsvikt per dag. Den högre delen av skalan här är högre än vad vi behöver ", även om vi tränar hård styrketräning, men kan ha fördelen med mtp. känner sig full under en diet. är det gäller kostfiber har visat sig ha positiva effekter på både hälsa och viktminskning, och direktoratet för hälsa rekommenderar 25 gram per dag för kvinnor och 35 gram per dag för män, främst genom naturliga fiberrika livsmedel, såsom fullkornsprodukter, potatis, grönsaker, frukt, bär och nötter. Har du ett högt energiintag bör också intaget av kostfiber ökas något, och för de största eller mest aktiva ämnen, kan en förbrukning på nästan 50 gram per dag vara ett bra mål.

 4. egränsa ditt intag av "flytande kalorier" som läsk och juice:

  tt högt intag av kalori drycker kan leda till en högre energiintag utan att ens tänka på det, förmodligen eftersom det kan resultera i lägre mättnad än om du äter din mat , samtidigt som det kan orsaka många extra kalorier bortsett från dina måltider. Prioritera drycker av kalori som vatten, ljusbrun, kaffe och te.

 5. Drick vatten före varje måltid:

  ågra studier har visat att ett stort glas vatten precis före en måltid kan få dig att äta mindre. tt dricka upp till 1 liter före varje måltid kan därför vara en bra (om något obekväma) strategi för dig som vill gå ner i vikt.

 6. Ät långsamt, och äta mat med lägst energitäthet först:

  Genom att ta gott om tid att äta dina måltider, så att du ger din kropp tid att reagera på mättnadssignaler så att du inte äter mer än du behöver. tt äta mat med låg energi vid första måltider kan också vara en bra strategi, det vill säga mat som grönsaker och lågproteinkällor ätas innan du förlorar mat som bröd, pasta, smör och såser.

 7. Flytta mer!

  tt enkelt tips för att öka din energiförbrukning är att flytta mer hela dagen. n paus från kontorsarbete i nya och nya, några promenader och allmän fysisk aktivitet där det finns tid och möjlighet kommer att hjälpa till på den stora bilden. Här kan tekniska hjälpmedel som en smart klocka vara stor motivation.

Läs också: 

Sammanfattningsvis finns det mycket du kan göra för att gå ner i vikt utan att behöva följa en diet slaviskt. Det finns trots allt ingen magi bakom några tips eller dieter, det handlar om att antingen öka energiförbrukningen eller minska energiintaget.

Lycka till!

eferenser / Inspiration:

1. Hälsa Direktoratet: rekommendationer om kost, näring och fysisk aktivitet.

2. Hälsa Direktorat: DST Dietary åd.

3. Helms , Zinn C, owlands DS, rown S. , n systematisk granskning av kostprotein under kaloribegränsning i resistens utbildade lean athletes: ett fall för högre intag. Int J Sport utr xerc Metab. 2013 2 okt.

4. lan ragon. , UK Conference 2013, FPT Convention 2017, mm.

5. Palascha m. Fl. Hur hänför sig tänkandet i svartvita termer till ätbeteende och viktåtervinning?

6. Martens MJ, Westerterp-Plantenga MS. Konsumtionsläget spelar en roll i att lindra hungersnöd och törst. Fetma (Silver Spring). 2011 nov 17 th: 10. 1038 / oby. 2011. 345.

ADVERT

Mest populära