Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Hur trött du är av din träning är ingen mått på hur väl sessionen är

är du sätter upp ditt träningsprogram, tänk noga VD DT Ä, KOMM DU ÅGOSI.

För närvarande tränar jag en kille som gillar att träna ordentligt. Ju svårare sessionen känns desto bättre tycker han att den är. Om han kommer att kasta upp längs vägen och har blodsocker i munnen efter sessionen är han lycklig. "Det var en bra session," sa han.

 Är det att om du blir riktigt trött på sessionen är det en bra session och om du inte blir trött, är det en dålig session?

. Jag kan lätt föreställa mig en träning som gör dig otroligt trött men ger dig inte en särskilt bra övningseffekt när det gäller förbättrad prestanda eller ökad muskelmassa.

Om du blir starkare, snabbare, få bättre träning eller större muskler, är du beroende av att träna tyngre och hårdare över tiden. Inte uppmätt av hur trött du är, men baserat på ditt resultat under träning. Lyft tyngre vikter, springa fortare eller längre, och så vidare.

Om jag på en normal dag förvaltar 12 pullups tre gånger, men sedan Idag har jag väljer att köra pullupsene gruva i super uppsättning urpies eller agility hoppar att jag tar strax före pullupsene, så kan jag kanske bara 6-7 pullups per Sett eftersom jag är så andfådd och trött. Då är det inte en särskilt produktiv pullupsession. Det hjälper inte mig att göra bättre i pulppor eller att utveckla mina muskler någon speciell. Men det kommer att känna att jag tränar mycket hårt.

Så när du sätter upp ditt träningsprogram, tänk noga VD DT DT Ä DU KOMM ÅGOSI.

ADVERT

Mest populära