Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Hur ökar du din testosteronproduktion?

Holding  på toppen, är målet "numero uno" när det gäller muskeltillväxt.

Men det är ingen lätt sak att uppnå, då visar på den långa listan av faktorer som "konspirerar" att pressa ner dem - av vilka en del kan undvikas (överträning, dricka, röka och brist på sömn) och ågon som tyvärr är oundviklig (blir äldre).

Den goda nyheten är att studier visar att du inte behöver tillgripa farliga (och olagliga) agenter eller "near" prohormones att ge sjunkande hormonnivåer en riktig kick i baken. Det finns mer än tillräckligt med vetenskapliga bevis för att stödja användningen av vissa rättsliga tillskott för att på ett säkert sätt öka testosteronnivåerna.

killar som tränade med vikter och tog ZM, ökat både i naturliga totala testosteron och fritt testosteron med 32. 4% och 33 5% "

n nyligen genomförd studie vid Western Washington University tittat på effekterna av ett naturligt komplement som kallas «ZM» (en unik kombination av högkvalitativ zink, magnesiumaspartat och vitamin 6 i ett perfekt förhållande). Huvud Forskare Dr Lorraine rilla, som har studerat effekterna av mineraler och muskelstyrka i över 10 år, fann att idrottare i åldern 18 som utbildade vikter för åtta veckor och tog tillskott av ZM endast en gång om dagen (på kvällen), upplevde signifikanta ökningar i styrka. Omfattande blodprover visade att pojkar som tränade med vikter och tog ZM, ökade både i naturliga totala testosteron och fritt testosteron med 32. 4 procent och 33. 5 procent, i motsats till placebogruppen, som minskade med 10. 5 procent och 10. 2 procent respektive.

"Zink och magnesium är definitivt ovanpå min lista över testosteroner", säger Dr rilla. "åda verkar konsekventa i kostenanalysen av den allmänna befolkningen, vilket innebär att det är viktigt att ta bidrag. Och deras direkta biologiska roll i proteinsyntesen och regleringen av hormonproduktion, vilket gör dem mycket viktigt för att optimera prestanda för intensiv träning.

Den främsta orsaken till människors problem med att bygga muskler är kanske deras strikta diet med lite fett och mycket protein. Flera kliniska prövningar har visat samband mellan låg fetthalt och reducerad testosteronfri. n sådan studie uppmätt effekten av både högt fett- och fettdieter på fria testosteronnivåer. Sex friska män sattes på en strikt underhållsdiet med 100 gram fett om dagen i två veckor. (Detta motsvarar 36 procent av de totala kalorierna på en diet med 2500 kalorier). De fria testosteronnivåerna mättes; sedan dieten ändrades till innehåller mindre än 20 gram fett per dag (7 procent av totala kalorier på en diet av 2500 kalorier), medan det fortfarande ligger på en underhållskalorinivå. De absorberade denna nya diet med mindre fett, i två veckor. Återigen mättes nivåerna av fri testosteron.

är de jämförde de två mätningarna, fann de att andelen biologiskt aktiv fri testosteron hade fallit från 2,8 på kosten med hög fetthalt till 2,2 procent på den låga fettdieten. Kosten med mer fett gav en ökning med 27 procent i cirkulerande nivåer av metaboliskt aktiv fri testosteron än vid låg fetthalt! Detta är tydligt en betydande ökning. mellertid med en procentandel av 36 till 7 procent med fettintag, fokuserade denna studie på ganska extrema nivåer av fettintag. Du kanske tänker på dig själv: "Jo, jag tar vanligtvis cirka 10 procent av kalorierna från fett, så det här gäller verkligen inte mig. »ndra studier har visat att ännu mer måttliga fettbegränsande dieter kan påverka de fria testosteronnivåerna negativt. Till exempel har två separata studier visat att en minskning av fettintaget från 40 procent till 20 procent och från 37 procent till 25 procent leder till en minskning av metaboliskt aktiva fritt testosteronnivåer på 19 procent (från 1, 06 procent till 0,86 procent) och 13 procent (från 0,23 till 0,20 nmol / 1). Forskare från en av de ovannämnda studierna kände sig så säkra på de resultat som han sa; "Minskningen av totalt plasma-testosteron som observerats i studien överensstämmer med tidigare fynd. Det visar att Lite-fettdiet minskar biologiskt aktiv fri testosteron i blodet. ""Om du inte får rätt fettsyror, har det en effekt på testosteronproduktionen", säger feta forskare Dr Udo rasmus. "Men om du optimerar mängden essentiella fettsyror i din kost, optimerar du också din kropps förmåga att producera testosteron. »

ndast en matsked eller två om dagen av en hälsosam väsentlig fettsyra, såsom linolja eller hampolja, kan ge kroppen de essentiella fettsyrorna som behövs. Och om du äter fisk, särskilt lax, minst tre gånger i veckan, är det en stor chans att du får de essentiella fettsyrorna du behöver.

ADVERT

Mest populära