Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

HOPPETAU - Roligt och effektivt!

Är du en av dem som vill ha saker enkelt och effektivt? ...

 Då har du kanske redan upptäckt en av de enklaste och mest geniala tiderna. Hopprep killar - tänker på det - i fitness världen förtjänar kanske hopprep mer än någon annan form av motion för att vara symboliken i det enkla är ofta det bästa.

I praktiken är jumppad lika enkelt som det är underbart briljant. Hopprep Training sker på ett konsekvent och systematiskt sätt, måste sägas vara en nära den ultimata formen av motion som många inte ens tänker på som "riktiga" träning. Kräver inte stort utrymme, inte kräver massor av snygga träningsutrustning och du kan praktiskt taget begå det praktiskt taget var som helst, utom möjligen inne i garderoben eller i trånga toaletter. Och det fungerar både som en uppvärmningsövning och som en super-bra form av träning i sig.

Vanlig hopphoppning utvecklar och förbättrar din form och hälsa på många sätt, om du gör det ordentligt. Viktiga faktorer som får en riktig ökning och utvecklar sitt tillstånd när du regelbundet tappar repet är din;

 • 
 • 
 • 
 • 

I hopprep geni är att man med denna typ av utbildning har möjlighet att få utbildade både aerob (dvs uthållighetsrelaterade) och anerobisk (sprint / styrka / explosivitet o. l) med samma verktyg. Dessutom är det ett utmärkt sätt att stärka senor, muskler och ben, att förbereda kroppen för andra typer av utbildning. För att inte tala om kaloriförbränning. n grund för jämförelse som du kan navigera din väg ut på är att Om du hoppa på en hastighet av cirka 120 hopp per minut motsvarar din brinnande ungefär samma som om du kör med en hastighet av ungefär 10-12 km / h.

hoppa hopprep hänvisas till en extremt enkel form av motion - men det är sammansatt av olika element, och om du kan fokusera på varje objekt och sätta ihop perfekt, är chansen att du kommer att bli en mycket skicklig hoppa hopprep. Vi kommer därför att fortsätta att dela upp objekten och titta på de olika sidorna av utförandet av hoppa hoppa shopping.Sväng armar / händer ned för att hoppa framåt och uppåt för att hoppa bakåt. Försök att få så jämn och kontinuerlig rörelse som möjligt. I praktiken bör händerna i förhållande till kroppen vara ungefär lika stora hela tiden. tt misstag många gör är att de "kasta" armarna upp och ner för att få repet runt huvudet och under benen. Detta är det säkra sättet för dålig teknik och trånga rörelser. land annat blir det mycket svårare att "tid" precis när man ska hoppa. Den avstängning kommer i sådana fall vara tillräckligt att repet när den träffar marken potentiellt kommer att förlora sin ursprungliga rytm stora, och du måste arbeta hårdare för att komma i läge för nästa hopp.bör yggen vara rak, men en svag böj i höfter och knän ger kroppen möjlighet att möta och balansera varje hopp bättre. Håll dina armar ur vaktet i midjan. n kontroll för att ta reda på om du har lämplig längd av rep är att stå på repet med en fot. är du fattar handtagen, ska båda handtagna upp till omkring armhålorna. är tekniken förbättras, dock kan man använda kortare lina, eftersom man kan generera all den kraft du behöver från handlederna i stället för vapen. Detta leder oss också in i detta med ideal kraft och fart av repet - n tumregel är att med god teknik knappast måste flytta armarna eftersom alla kraftutsondering och rörelse man behöver, förekommer i handleden.Även små detaljer som hur man håller handtagen är avgörande för hur effektivt du kan hoppa. Man bör ha ett rep med rätt handtag för att få ut det mesta av sessionen. I detta avseende regeln att man ska hålla sig med en avslappnad men klart grepp runt om i mitten av handtaget, så att ett par centimeter av handtaget syns ovanför / framför tummen. Detta grepp hjälper dig att svänga repet effektivt.Hemligheten är att hoppa lågt, - bara tillräckligt hög för att repet ska passera fritt under fötterna. På så sätt kan du svänga repet snabbare och det kommer att bli betydligt mindre belastning på knä och anklar än om du hoppar med höga hopp. Höjdhopp är generellt negativt för den tekniska utvecklingen. Övning gör mästaren och det enda sättet att bli bättre, även när det gäller att hoppa repet är att träna regelbundet. Tänk dig att göra små cirklar med dina händer - med dina handleder som kraftcenter, och att du borde landa dina tår med benen något böjda. Då är du på väg till bra teknik.

edan är ett exempel på en hoppande övning som du kan prova, oavsett om du är erfaren eller nybörjare;

 • 20 x dubbelslag med fötterna ihop
 • 20 x Singel Hoppa med fötterna ihop
 • 20 x dubbelslag kontinuerligt på webbplatsen
 • 20 x Single Skip körs på plats
 • 20 x Single Hoppa över endast på det högra benet
 • 20 x enda Hoppa endast vänster ben
 • 20 x dubbelslag framåt med ena benet framför den andra
 • 20 x dubbelslag i sidled (från sida till sida - vänster, höger, vänster, höger, etc.)

timers kan minska, till exempel, 10 Hoppa per träning, medan erfarna och professionella idrottsmän kan köra 3-4 serier eller mer med detta program, eller möjligen öka antalet hopp per serie.ADVERT

Mest populära