Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Så här hanterar vi jäsningen

Här är 48 tips för dem som kanske har smakat lite eller kommer att smaka för mycket av juldekorationen.

Du måste njuta av några av de goda sakerna i julen. Här är 48 tips för dig som kanske har smakat lite eller kommer att smaka för mycket av juldekorationen.

 Var noga med att aktivera dig aktivt i minst en timme varje dag efter nyåret. Öva styrketräning och kombinera detta med lite aerob aktivitet. Det behöver inte vara komplicerat: Gå till jobbet eller sluta sluta ... Ta en lång promenad med hunden varje morgon och ikväll - det finns många alternativ.

 Gör minst en tredjedel av varje lunch eller matplatta bestående av grönsaker och rotgrönsaker. Lite mer än en tredjedel kommer att bestå av kolhydrater som ris, pasta eller potatis och den sista tredjedelen av en proteinrik mat.

 Undvik att välja mat som gör det svårt att kontrollera hur mycket du fastnar i dig. Undantaget är frukt och grönsaker, som du kan äta i stora mängder utan att resultatet blir en fet viktökning.

 Var noga med att alltid ha bra kaloriprodukter hemma - om du letar efter något. Fruktjuicer, frukt och yoghurt är några bra exempel på varor som har lite "godis" över dem. Med andra ord, fyll i kylskåpet med bara bra produkter, så du är tvungen att äta dem också!

 Planera dina matköp och köp bara vad som listas på listan när du handlar. Kan du hålla fast vid detta är den mindre risken för en chippåse, dessertstjärna och liknande som ingår i matväskan hemma!

 Ät långsamt, tugga maten länge och var säker på att njuta av det.

 Ät regelbundet, helst vid vissa tillfällen. Då kommer du inte att bli lika lätt fångad av hungerattacker.

 Gå aldrig till en restaurang eller middag inbjudan hungrig. Ät något lätt innan du går hem, så du kommer automatiskt att äta mindre av den ofta värdelösa restaurangmat eller middagsås ...

 Glöm inte att alkoholhaltiga drycker innehåller mycket kalorier.

 aka tuggummi (sockerfritt klart) medan du äter middag eller täcker bordet. Det hindrar dig från att gå och småbarn under tiden.

 Om din partner eller dina potentiella barn får dig att handla "fel" saker, var noga med att ta dem med dig när du handlar.

 tt trick när motivationen blir värre: Lyft något som väger lika mycket som den feta vikt du har lyckats gå ner till hittills. Det kan vara en hantel, vissa mjölk kartonger, en säck potatis eller något som kan ge dig en uppfattning om vad du har kunnat uppnå hittills. Lär dig att skilja väldigt hungrig och när du bara vill ha något.

 Var noga med att ha något att göra när du är uttråkad, var trött, deprimerad eller nervös så att du inte tuggar på mat eller godis för att begränsa dessa känslor.

 Se till att du har användbara hemlagade måltider hemifrån, till exempel frukt, fullkornsbrödskivor och liknande, så att du inte frestas av godisrätter när din mage börjar applicera.

 Ät inte bara för att människorna runt dig äter. Om du inte är hungrig, gör dig till ett glas mineralvatten eller fruktjuice.

 Drick inte för mycket kaffe. Koffein kan stimulera din aptit.

 Ge "sug" ibland, men missa inte kontrollen. ara för att du bryr dig om din längtan efter choklad behöver du inte äta en hel chokladväska, till exempel!

 Försök att konsumera de flesta dagliga kalorier i början av dagen. Du har förmodligen hört uttrycket att äta frukost som en kung, lunch som en prins och middag som en fattig man.

 Köp inte godis "till familjen" bara för att äta det själv. !

 Hjälp resten av familjen att hålla sig i form genom att få dem intresserade av hälsosamma, välsmakande livsmedel med lågt kaloriinnehåll.

 Försök att inte gå ner i vikt för fort, bara förlora muskelmassan i stället för fett, och minskar också din bränning.

 esluta att gå ner till fet vikt eftersom du är en bra och fantastisk person, inte för att du ska bli en.

 Ställ in dina fettreduceringsmål i flera små delmål som är lättare att nå. Unna dig en ny bok, nya kläder eller något annat oätligt efter att ha nått dessa delmål.

 Kom igång, fyll ditt dagliga liv och din fritid med olika aktiviteter, så du får inte tid att tänka på mat.

 Om du tillhör dem som har problem med att äta frukost, ta lunchen till jobbet och äta den när de andra tar sin första kaffepaus. tt annat alternativ är att stå upp ett block tidigare, för att få tid att vara galen på något att äta.

 Servera mat direkt på en tallrik och äta sidan bara den här maträtten. Det är lätt att förlora kontrollen över hur mycket mat du äter om du är trött på flera gånger.

 n liten tallrik med vattenbaserad soppa kan lugna den värsta hungern. Undvik ruta och pulversoppa om du försöker undvika saltlösning.

 Gärna ta en snabb promenad, cykeltur eller liknande precis innan maten, som appellerar till aptiten.

 Om du ska äta något som du inte borde ha ätit, känner dig inte skyldig i det. Det är helt naturligt att en sådan sak händer. Försök bara att analysera varför det hände (trodde du att du var trött, till exempel?) Och bestäm dig för att försöka undvika sådana situationer i framtiden. Tänk på att året innehåller 365 dagar. Vissa av dem måste komma ifrån dig!

 Om du måste ge upp suget till exempel. chips eller ostepop, köp inte en jätte väska, men gör dig till en liten. dospåse. Det blir rätt nog dyrare per portion, men du borde bara äta en del i vilket fall som helst eller vad?!

 Hoppa inte över måltider! Utan energi i kroppen kan du inte träna, och du hamnar i en negativ cirkel. Vissa undrar sig själva och tror att de kan äta mer när de äter bra. Men det finns gränser för hur mycket kroppen kan hantera och kan använda på ett bra sätt ... Ät regelbundet vid vissa tillfällen. Glöm det med punktförbränning - det fungerar inte! ! ! Även om punktutbildning kan hjälpa dig att stärka och öka storleken på vissa muskler så att de ser större ut och ge din kropp en smidigare look, kan du inte brinna. fet på vissa punkter på kroppen. n kombination av styrketräning och aerobics är bäst om du vill ha en trimmad kropp

 är du lyckats få den bild du vill ha, låt inte dig själv mata upp till 2-3 kg i fetthalt över din nya vikt. Fortsätt att äta hälsosamt och träna regelbundet, minst tre gånger i veckan.

 Innan "matdagbok". Skriv upp allt du dumma i dig när du äter och hur du känner dig rätt då Denna matdagbok kan göra dig medveten om exakt hur mycket du äter, varför äter du ibland för mycket och fel mat, etc. nvänd det som ett verktyg på jobbet med minskning av fettvikt.

 Ta en god smak av det godis eller den värdelösa maten du längtar efter och njut av smaken länge. Säg sidan till dig själv nu vet du hur det smakar, så nu behöver du. du ska inte äta mer.

 Den hungriga som ibland uppträder på jobbet kan orsakas av stress eller frustration. Lär känna skillnaden mellan den och riktig hunger.

 Hemligheten att leva lyckligt och ha god hälsa är enligt ett ordstäv i öster att fylla hälften av magen med mat, en fjärdedel vatten och lämnar resten tomt. Inga dumma råd, verkligen!

 Ändra dina recept för att innehålla mindre kalorier. Mel kan bytas ut med mjölk, fett kött kan ersättas med mager, smöret på brödskivorna kan bytas med smörbullad sallad, senap eller eventuellt en lätt margarin. Det är dock bäst att göra detta också.

 Mäta inte din viktminskning genom att justera din vikt. nvänd spegeln, din passform eller, om du tar fettminskning verkligen allvarligt, med en fettmätare.

 Läs mer om matens näringsinnehåll, om matlagning och hur din kropp fungerar. Det hjälper dig att välja rätt typ av mat och laga mat på rätt sätt.

 Känn dig fri att mata din kost med kosttillskott, om du tror att du behöver det. Få hjälp från en dietspecialist eller annan expert för att ta reda på vilka tillägg du behöver.

 Ät bara vad som står på din egen tallrik.

 Var noga med att få ordentlig sömn. Många äter för mycket när de är sömniga.

 Planera vad du ska äta och gör dina inköpslistor enligt detta formulär. Skriv ner sidan hur du faktiskt handlade och åt.

 Köp aldrig kläder som är för stora om du är överviktig, eftersom risken är bra för att du ska kunna växa till dem. Köp också kläder av den storlek du kommer att kunna ha när du når ditt fettminskningsmål, som en? morot »att sträva efter.

 Lär dig att äta som välskötta människor gör. Sluta äta när du inte är hungrig längre och bara äta när du är hungrig.

 Lär dig att göra kalorier med lågt kaloriinnehåll, till exempel mjölkdrycker med frukt och bär. De kan vara bra vid den tid då godis godis sätter in.

 Gör det en regel att aldrig äta sent på kvällen (klockan 19.30 eller en annan gång du bestämmer dig för att det är något att göra med när du brukar lägga dig. Men du borde inte äta något rätt Innan du lägger dig i sängen

 Ha tålamod Det är en av de viktigaste faktorerna för att lyckas med din fettminskning, vare sig du vill vara "rock hård" i din kropp eller bara bli av med en liten julflaska !

ADVERT

Mest populära