Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

På så vis tar du kontroll över matintaget

Det finns många som inte helt förstår varför de är lite överviktiga.

Det känns ofta som att du inte äter så mycket och kanske du tränar tre gånger i veckan också. Likväl är kroppen oförändrad. Har du någonsin faktiskt kontrollerat ditt matintag och vikt över en viss tid? Låt oss säga att en kvinna äter den följande dagen:

 n banan, 2 grova brödskivor med fyra skivor ost. tt glas mjölk.

 100 gram cashewnötter och ett stort glas jus.

 200g lax, 50g ris och några grönsaker.

 2 rutter mjölkchoklad och en halv skiva jordnötssmör och ett äpple.

Det här låter ganska vanligt. Frukt är hälsosam, ost är proteinrik, grovt bröd har fiber, nötter är fantastiska, lax är utmärkt och söt choklad gör inte ont.

Här har du ätit mer än 2000 kcal. Det finns en hel del kalorier för en medelålders kvinna. Om en man fördubblar detta, blir det över 4000 kcal vilket är för mycket. Om du inte tränar hårt går mycket av detta direkt till fettlagring. Man bör helst äta var tredje timme, helst inte kolhydrater sent på kvällen. Det är på natten kroppen har det lättaste att lagra fett och kolhydraterna gör kroppen separera insulin som leder till lagring av fett.

I ovanstående exempel finns det för många kolhydrater och för mycket fett. ötter är friska, men endast i små mängder fördelade hela dagen. Chokladet är skadad trots att den är liten. 100 g choklad ger cirka 550 kcal. Det vill säga 20g choklad ger 110kcal. Det är lika mycket kalorier som i en stor banan eller cirka 100 gram kyckling. Tränar du tre gånger i veckan, hjälp inte hela världen om du äter fel. Om du vill leva friska och dra nytta av träningen (förutom att ha kul), måste du komma in i vad du gör.Vad du behöver göra är att ta reda på hur mycket du faktiskt äter varje dag. Skriv ner vad du åt igår, vad du äter idag och vad du äter imorgon. På så sätt undviker du att få mer rimliga resultat än vad du verkligen skulle ha om du räknade kaloriintaget från "Today of." är du börjar registrera blir du mer försiktig med vad du äter. Då kan du få några snedställda resultat. Det handlar om att vara ärlig. Undvik att skriva ner de bitar du har ätit som om de inte räknas. De räknar säkert. Ofta är det de som faktiskt innehåller de flesta kalorier, till exempel två små chokladvägar.

Skriv ner hur många gram du äter, hur mycket kolhydrater, proteiner och fetter. Om du verkligen vill ha det eller behöver det, är det tre dagar värt det. Du behöver lite hjälpmedel. För det första måste du ha en digital köksvikt. Du måste välja en som är bra och korrekt. är du registrerar bör du ha en bok så att inga papper rinner och du förlorar översikten.Köp en bok som är så liten att du kan få den med dig. tt räkna kalorier och räkna ut energiinnehållet i din mat är uppenbart att du behöver en . Vi rekommenderar också att du testa våra 

För att räkna ut hur mycket kalorier du behöver äta för att gå ner i vikt, gå ner i vikt och hålla vikt, behöver du en personvikt. Då måste du använda mer än tre dagar för att registrera dig. är du väl har bestämt dig för hur mycket du behöver äta för att hålla i vikt, börja du bara skära ned dina kalorier eller hänga på, beroende på om du vill öka eller minska din kroppsvikt. Då kan du klippa eller hänga med 100-200 kcal och behålla denna nivå i ungefär en till två veckor. Om ingenting händer, skära eller lägg till 100-200 kcal till.

Detta kan vara mycket stressigt och tidskrävande i början. fter ett tag går det rakt och du får mycket pengar för det. Du får helt enkelt kontroll över dina matvanor och du lär känna din kropp.

KOTOLL: FITSS TOOLS: Komponera dina måltider själv

ADVERT

Mest populära