Landets ledare inom motion och kost >> Kvinnor

Tung styrketräning inte damer maskulina

Jc Deen 16 aug 2011

I en tidigare artikel för Fitness blogg diskuterade jag några av de missuppfattningar och myter som skapats av fitness tidningar riktar sig till kvinnor.

På grundval av den artikeln började jag på allvar förstå att många kvinnor faktiskt inte kan göra något mer om träning än tabloidpressen berättar för dem.

Pengar, pengar och övernattning pengar

Problemet med media är att det viktigaste målet för deras genom att skriva en artikel om träning eller diet, inte upplysa befolkningen - men att tjäna pengar

De gör detta genom att läsa artikeln och hitta det intressant. Kort sagt handlar det om att presentera snabba lösningar på komplexa problem. Kvalitetssäkring är en stor brist, och förresten fungerar Fitness blogg för att ta hand om.

fter artikeln om hur motion blad och kvällstidningarna manipulerade dig att tro att kvinnor och män måste träna på olika sätt, och att kvinnor med utbildning som män, skulle se ut som män - jag fick en hel del frågor. De två mest framgångsrika var:

  1. Vad händer om jag är helt ny? Är det okej att börja med 2-3kg manualerna?
  2. Hur ska en dam börja om hon vill träna med sig?

Svaret på den första frågan är en höghöjande J. örja med lätta vikter är inget problem så länge du förstår vikten av progression.

yckeln till framsteg är att du regelbundet lyfter tyngre och tyngre. Om du inte blir starkare över tiden kommer inte resultaten att komma.

Innan jag säger någonting om den andra frågan kommer jag att gå lite närmare den här myten att tunga vikter gör dig stor och klumpig (manlig) som en dam.

Kvinnor kan träna som män

ftersom män alltid vill ha mer av det muskelbyggande könshormonet testosteron, behöver ingen kvinna rädsla för att de kommer att se ut som en man

Det är helt enkelt omöjligt, oavsett hur stark du var tvungen att vara. Som bevis för detta, tänker jag visa dig några damer som utövar tungviktsträning och har gjort det i flera år.egher Fonooni

 29

 Manager och Personal Trainer på Optimum Performance Training Institute

egher har sin formella utbildning i språket, men har tillbringat de senaste fyra åren Dess att utöva styrka och träning. eghar gillar också att skriva, och har sin egen blogg, som du kan läsa här.

eghar Fanooni

 11 års träning och personlig tränare. Hon började först med baseball innan hon började vara intresserad av styrketräning. fter sin gymnasiet fick hon jobb som PT på ett gym innan hon senare gick med i flygplanet.

Hon slog till slut staden altimore, där hon fick reda på att det var träning hon ville jobba med.jag tränar 3-4 gånger i veckan, där jag understryka en hybrid av styrka, kondition, utveckling av makt och rörelse. Jag har mestadels kroppsövningar, samt en del intervallträning.

Jag jobbar främst för att jag vill öka prestanda. Den visuella effekten är bara en biprodukt av träningen. Jag är en stor fan av Olympic Weightlifting, och hoppas att jag inom kort kan försöka konkurrera inom detta. Snatches, turkiska getups, frontbøy, marklyft, single-ben knäböj, pullups, tryck över axlar, armhävningar, etc.

att träna hårt och verkliga är vad som fått mig att vilja min kropp. Innan det fanns en hel del yoga och crosstrainer på mig, men det var inte förrän jag förstod verkligen att det var tung motstånd som skulle kunna ändra min kropp, att framsteg tog fart, sade hon.Christine eauchamp

 18

 Christine arbetar med P för oändliga Labs och deltid personlig tränare att betala studierna.

 Christine var aktiv i fotboll när hon var liten men bestämde sig 2006, då hon var 13, ville hon få bättre form. Som tjejer mest betydde denna tidsserie träningsträning innan de kom till styrketräning, 2 år senare, 15 år gammal.

Christine eauchamp

Hon började noga noga, träna hemma med manuell och kroppsviktsträning. I oktober 2009 gick hon in i gymmet för första gången. tt år senare deltog hon för första gången i en figur (liknande kroppsvikt) -tävling. fter detta deltog hon också i 2 styrka racing färdigheter. Även berättar Christine att hon planerar att tävla i figuren igen i juni 2012.

Christine unga i det här sammanhanget, men det är ändå ett bevis på vad man kan åstadkomma med tungt motstånd. Kikar på hur allt började, knäppte Christine som många andra kamrater, med ätstörningar och en dålig självbild. Detta förändrades med ökad kunskap om motion och diet.

 Just nu följer hon den populära WS-mallen, som är en övre / undre kroppsdel ​​med två tunga och två enkla träningsdagar i veckan.ia Shanks

 26

 ia är en personlig tränare och kommer från Kentucky. ia har också sin egen hemsida där hon skriver om sin träningsfilosofi och hennes aktiva livsstil. nledningen till att jag gillar ia är att hon är en av de få kvinnliga tränare som verkligen förstod det: kraftfull träning med få repetitioner ger faktiskt den bästa effekten.

ia ShanksMitt mål är att utbilda kvinnor så att de också kan ta reda på hur de kan bygga en starkare, friskare och vackrare kropp genom styrketräning och en hälsosam diet.Det är verkligen inte lika stressande och tidskrävande som många kommer att behöva.

Jag skulle också vilja ge exempel på kvinnor som lyfter tunga vikter, blir inte maskulin men stark och feminin. Kvinnor kan faktiskt lyfta vikter, tunga vikter - och ändå ser feminin ut.

Det förvånar mig ständigt hur mycket vår självkänsla kan förbättras som en direkt följd av en bra styrketräning rutin, säger hon.

 ia har utbildat styrka i drygt 10 år, som hon de senaste 8 åren har också utbildat andra. Hennes typiska kunder är kvinnor som, på grund av sitt arbete och sin karriär, inte reser eller tränar efter önskemål.

ia betonar tunga basövningar och kroppsviktsträning. Markhissar, krogar, glutebro, pushups, axelpressar, dips, chins och roing.fter att ha provat ut många olika metoder och utbildning filosofier under de senaste åren har jag genom trial and error lägga fram vad min kropp svarar bäst. Jag försöker hålla antalet övningar till ett minimum eftersom jag har lärt mig att för många övningar gör mitt jobb sämre.

Just nu är mitt mål att lyfta 3ggr kroppsvikt i marklyften. PDD. Jag är cirka 20 kg bort från detta mål. Övningar jag utnyttja mig ofta av står skuldra pressar, marklyft, pistoler, armhävningar, chins, single-leg hip dragkraft, omvänd rodd, etc.

Jag tror starkt på vikten av att ha en plan för vad du gör. På så sätt kan du kontrollera för framsteg, men just nu övar jag mycket tid.

 43

 ISS certifierad personlig tränare och ensamstående mor till 5 barn

 rika har tränat i 6 år och deltog i 4 tävlingar, med endast 1 och 2 platser.

rika LaineI är ganska höga (ca 180cm) och har hittills alltid tyckt att det var okej att vara hög - men jag har inte velat vara lång och stor. Detta tänkande har karakteriserat mig genom hela uppfostran, där jag ständigt letade efter ett recept som kunde ge mig en fin kropp utan att jag blev stor. Inte överraskande hittades många av detta slag i träningstidningarna, även när jag var ung.

Mitt motto var "ldrig för rik, aldrig för tunn!". är jag till sist, som en 5-barns mamma, loggade in på olika gym, hade jag samma enkla och primitiva mål. Jag skulle ha valt vapen, inte muskler.

fter några månaders styrketräning, stod jag fønet hår, när jag plötsligt märkte att jag hade fått mig en antydan till biceps muskler. elativt överraskande tyckte jag om det jag såg - jag ville inte ha mina muskler i början. Så småningom kom jag i kontakt med en bodybuilder som visste mig hur man skulle utvecklas.

Som jag ser det finns tre saker som gjorde skillnaden för mig:

  1. Jag lyckades så småningom få mig tillräckligt med protein.tt högt intag av protein är viktigt för att bygga muskler.
  2. Tunga vikter är nyckeln till en bra kropp. tt regelbundet betona polen är grunden för framsteg.
  3. De som går på en löpband har samma fysik år efter år. Jag visste att jag inte ville ha det här och släppte därför idén att låta löpbandet vara mitt viktigaste verktyg.

ebecca ausch

 23

 Certifierad personlig tränare på Imprint Fitness och grafisk designer på Licorice Moon Studios.

ebecca ausch

Jag träffade ebecca som ett direkt resultat av min artikel om träningens negativa effekter på damer - och fann hennes historia så intressant att jag valde att skicka den här.

Jag växte upp i ufallo (Y) och har alltid varit atletisk, trots att jag var rund och bra i min barndom. På högskolan var jag regelbundet oftast från vecka till vecka. Min störd syn på kropp och diet ledde till slut till sömnstörningar, panikattacker och social ångest.

I 2: a året trodde jag att jag förstod allvaret. Jag var tvungen att bli tunn och till varje pris. Jag gjorde ett antal idiotiska val, inklusive 3 dagar av fastande och överspädning på den fjärde dagen. Jag fortsatte detta i månader och tills jag hade gått ner till över tjugo kilo.

Detta resulterade i diagnos av anorexi. tt höra detta var helt enkelt surrealistiskt när jag fortfarande trodde att jag hade mycket kilo kvar. Detta trots att jag hade gått ner från 90 till 49 kg på 16 månader.

Lyckligtvis bör detta vända. Först när jag började studera för att vara grafisk formgivare uppskattade jag verkligen mitt liv. Och ännu bättre skulle det vara. För ungefär två år sedan började jag träna på World Gym där jag också träffade min nuvarande fiance. Han hade tro på mig, och introducerade mig till stark styrketräning. Med mitt tålamod och förståelse för att jag indoktrinerades av alla träningstidningar som ständigt fick mig att tro att styrketräning inte var bra för mig byggde jag sakta men säkert - sten för sten.

Med hjälp och vägledning började jag gradvis se större kroppsliga förändringar. Detta blev också början på en hälsosam och balanserad livsstil där diet och styrketräning var i ett förnuftigt fokus.

är jag började träna hade jag ingen förståelse för att ljuset och oskyldiga vikter inte faktiskt gav någon effekt. Men gradvis började jag förstå vikten av att driva mig själv - så blev jag gradvis starkare och starkare. Och det var först när jag började fokusera på tung basallyftning så att kroppen verkligen fick ett ben att springa på.

evis på att tung träning fungerar!

De fem tjejerna, deras berättelse och bilderna är starka bevis på att de som flicka kan träna tungviktsträning utan att bli stora och klumpiga. Vi kommer nu att vända sig till den andra frågan som initierades (hur ska en kvinna börja om hon vill träna med sig?)

Om du är helt frisk, så är det bäst att kontakta en personlig tränare, helst på en studio som inte är trångt till gränsen för överviktiga idrottare.

Försök personlig träning

är det gäller att välja om du vill kontakta en personlig tränare eller inte, finns det inget svar på detta. ftersom din PT kan ha en 4-årig PT-utbildning utan att träna något. Han eller hon kan helt enkelt köpa SC-CSCS-boken, stå på provet och sedan ringa en certifierad specialist på styrka och träning.

Så här är det strikt att hitta en bra personlig tränare. Hans titel har i många fall mindre betydelse. Här är mina 4 poäng för vad man ska leta efter, med en personlig tränare:

  • . Det är viktigt att din personliga tränare håller dig uppdaterad med forskningen. Känn dig fri att söka på Google och ta reda på om han har blogg eller egen webbplats. Dedikerade människor är viktiga. Om inte kan du sluta betala mycket för en tränare som fortfarande tror att många små måltider om dagen ökar bränningen eller att situps är den bästa träningen för sexpacken.
  •  Din tränare ska skräddarsy en plan för dig som fokuserar på progression och ett specifikt mål. Målet med din tränare ska vara att lära dig tillräckligt om motion och kost, så att du själv kan skapa ditt eget program så småningom.
  • . Det finns inget behov av att återupptäcka crunchen eller göra sakerna för extrema. Tunga övningar är de mest effektiva. Om din tränare har 1000 idéer om hur man tränar, kanske du behöver hitta en annan.
  • . Tänk på att när du köper x antal timmar på PT, måste du också klara av sin stolthet. Därför är det också viktigt att du har en viss kemi och kan bygga upp ett professionellt och effektivt förhållande.

Träna med en vän

Om du inte har råd med en PT, kan du också träna med din kompis eller vän. Här är det viktigt att hitta någon som redan är bra på träning - och inte grannen som i värsta fall gör dig omotiverad med hans sporadiska avbrott och sjukdom. Leta efter någon som gör vad du vill komma till. tt jobba med någon är både utmanande och produktiv, så var inte blyg!

Styrketräning är mycket effektiv

Målet med denna artikel var dubbelt. Jag hoppas jag vet hur effektiv tungviktsträning kan vara om målet är en bra och stark kropp. Jag hoppas också att jag har gett dig några tankar om hur du börjar som nybörjare, och att du nu hjälper till att sätta dina vänner som tränare på rätt kurs.ADVERT

Mest populära