Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Bra gammaldags pyramidträning

Är detta effektivt?

I ovanliga tider har det diskuterats vilken träning som ger bästa möjliga resultat. Det finns en otalig mängd olika system som sträcker sig från HIT (minimal mängd, maxintensitet) till tysk volymutbildning som spänner över 10 uppsättningar av 10 reps på en muskel.

I detta spektrum finner man ofta ett bra gammaldags system, där folk först tränar med små vikter och gradvis ökar vikterna som sett.Tja, det är lite svårt att svara. För att ge ett bra svar tycker jag att man måste titta lite specifikt på individens mål med träningen. n sak är säkert, det kommer att vara ganska betydande volym utbildning av detta tillvägagångssätt. Ta till exempel träningsövningen.1 uppsättning; 10 * 40kg

2 uppsättningar; 10 * 50kg

3 set 10 * 60kg

4 set 10 * 70kg

5 set 10 * 80kg

Ser mycket lovande med den första anblicken, men då man frestas att tänka. lla uppsättningar och upprepningar bygger de på muskler? Och vill du inte vara helt utmattad innan du når den faktiska arbetsbelastningen, som här 80 kg? nligt min åsikt är denna form av motion för utmattande innan man når betydande arbetsvikter, det vill säga intensiteten försvinner på bekostnad av folkmassan. Jag upplever detta som kämpar? uppvärmningen? , men det är mycket möjligt att någon kommer att vara oense.

nligt min åsikt skulle jag gå ner och min arbetsvikt var 100kg för 10 bra reps, det skulle jag heller,

1 uppsättning; 40kg * 10

2 uppsättningar; 60kg * 10

3 och 4 uppsättningar; 100 kg * max.

är jag känner att man inte har använt upp energin i kroppen innan du börjar arbeta inställd kommer, och att man på så sätt kan arbeta mer med tyngre vikter en om a'd pyramid hela vägen upp 10 och 10 kg in're på.

Vissa kör även den inverterade pyramiden, med början på de tunga vikterna, och gradvis minskar. Det kan, som jag ser det, vara mer energieffektivt när det gäller träning av de tyngsta möjliga vikterna, eftersom man sedan tömmer muskeln till största möjliga viktbelastningen.

Pyramidsystemet har funnits nästan hela vägen, och man kan undra om det här stammar från tanken att uppvärmning och gradvis muskelanpassning är viktig. Kan detta vara ett missförstått element med pyramidutbildningen? Den man borde bara bli varm, så gör vikten i ett område där vikterna representerar en reell belastning varje enskild uppsättning och rep =?

tt vara 100% ärlig Jag sitter inte med något svar på det här, men jag föreslår att du som coach börjar undra på detta. Vad vill jag ha? Lyft så många reps som möjligt på träning? Lyft så många tunga reps som möjligt? ller möjligen minst möjliga representanter, och det tyngsta möjliga? Detta måste verkligen bestämas utifrån dina mål med träningen, men en sak är säkert; Det finns inget universellt recept som fungerar för alla, så man måste ha förmågan att prova något nytt och fortsätta.

Är du en av de kanske 70% av dem som utövar pyramider hela vägen? Prova något nytt! Variationen kommer under alla omständigheter att driva kroppen på ett nytt sätt och stimulera ny utveckling i ett eller annat område.

LÄS OCKSÅ: FFKTIVT änkepress Språk som fungerar!

ADVERT

Mest populära