Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Från fotbollstalanger till elitspelare

Publicerad 21 maj 2010

Senast ändrad 28 juni 2014

av lisabeth Inns - utbildning. nej

Denna undersökning riktar sig till 16-åriga träningsvanor och spelarutveckling.

Spelarutveckling av ung fotbolls talang har blivit ett fokusområde för norska klubbar på höga och låga sportnivåer. Det är avgörande för norsk fotboll hur talangerna identifieras och att spelarna har ett optimalt schema för vidare utveckling.

utskottsbetänkande består av 48 spelare som kallades i olika kompetensgrupper när det gäller den nationella gruppen, utmanar grupp 1, och utmaning grupp 2. Spelare i studien är födda 1991 och vände 16 under året undersökningen genomfördes.

Det var önskvärt att identifiera 16-årig utbildning volym, intensitet under träning och matcher, samt utbildning av individuella och rationella färdigheter. apporten säger ingenting om vikten av den sociala miljön, tränare betydelse och andra yttre faktorer såsom utbildning m. M.

vinst

De flesta spelare hade stora mängder träning (både organiserade och oorganiserade). Halvparten av dem anger att de tränar 6-7 gånger i veckan, medan lika mycket innebär att de tränar 2-3 dagar i veckan på egen hand. Spelarna håller högre intensitet under matchen jämfört med träning. är spelare frågade vad de tränar, organiserade och oorganiserade anger spelare som de i stor utsträckning utövar rationella färdigheter under organiserade fotboll träningspass, medan den allt utövar på individuella färdigheter på egen hand.

aserat på svaren från spelarna, antyder det att de som har varit inblandade i flera nationella samlingar motionerar mer än "utmanare" och de som nyligen tagits med i landslaget.

Slutsats

Spelarna i denna undersökning är mycket och ganska varierade. Svaren visar att det bästa är bra att träna på egen hand.

Trots variationer i gruppen, bör man vara noga med att inte dra slutsatsen vilka övningar är bäst och hur mycket fotboll talanger bör träna. Detta måste beaktas baserat på allmän förståelse för spelarens fysiska, mentala och sociala utveckling. För att ytterligare ge råd om utbildning för att vara bäst i fotboll, är det nödvändigt att studera fotbollsspelare träning och spelare utveckling, från barndomen tills de avsluta sin fotbollskarriär.

ndurance Test i fotboll.

ffekt av MS på fotbollsspelare.

Styrketräning och sparkhastighet för fotbollsspelare.

Källa: Ingebrigtsen, J.., Sæther, S.. (2009). Från fotbolls talang till elitspelare? - 16 års träningsvanor och spelarutveckling. TU Social esearch S. vsändare för sportforskning.

ADVERT

Mest populära