Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Fokusera på att få vikt eller ha kontakt?Ska en kroppsbyggare fokusera på kontakt med musklerna eller bara gå upp i vikt?

 yttre och inre.

Det yttre fokuset är att tänka på ingenting utan att gå upp i vikt, hur som helst. är en tonåring försöker imponera på tjejerna genom bänken trycker och höjer polen på ett hemskt sätt - han kommer att sakna axlarna när de är borta - han har ett yttre fokus. Här är inget behov av kommentar; Du kommer bara att skörda en illusion av styrka och ett helt liv av smärta.

Under en konversation med Super Slow guru Ken Hutchins kom ordet "internalisering" kring att koncentrera sig på processen att lyfta tyngden i stället för resultatet: "De uppmuntrar dig att vinna över utrustningen och ... detta måste du avvisar De lär dig att externisera en falsk aggression. Du måste göra motsatsen. Du verkar försvara för att nå din kropps inre. är han tränar (Hutchins ämne) verkar han stänga miljön och koncentrera sig som i en inre träns. tt lämpligt ord är: "internalisera".

Utse inte ovanstående som en godkännande för Super Slow, "men gör dig själv den tjänst som du lär dig av det du har läst. Gå sedan ett steg längre. "tt komma i kontakt med muskeln" betyder vanligtvis "isolering" av den primära muskeln medan du försöker slappna av i resten av kroppen. Det här är en dålig idé. Dr Ken Leistner, en ledare i styrketräning, funderade på att en kropp som bildades genom många isoleringsövningar, såsom benförlängning och triceps tryck, såg ut som en "samling kroppsdelar". Det saknar helt enkelt nåd, kraft och flöde. n gymnast eller kampsportare med linjer som en panter isolerar aldrig. Han integrerar.

ara titta på de fantastiska stuntsna av akrobaten i "Cirque Du Soleil". Du ser inte avslappnade kroppar med "isolerade" muskler, men lång och stark helhet. xperter använder fullkroppstryck som en lins för att fokusera energin i huvudmusklerna som gör jobbet. Då känner alla musklerna inte bara en.

LÄS M:  - Superset kan hjälpa till att uppnå större muskeldefinition - ökar intensiteten - ger dig ännu bättre eller bättre resultat med kortare tid. på träningspass.

ADVERT

Mest populära