Landets ledare inom motion och kost >> Uthållighet

Snabb promenad lika bra som att springa?

Publicerad 21 pril 2013

Senast ändrad 24 juni, 2014

v Även otevatn - utbildning. nej

y studie anser att snabba gångtider är lika bra för hälsan som en kurs.

Forskare har dragit slutsatsen att snabba promenader är lika bra för hälsan som körning, men bara om man jämför kaloriförbrukningen och inte tidskrävande.

Studier har studerat denna fråga under ett antal år, går det snabbt som en körning? Ökar din hjärtfrekvens lika mycket som en jog?

Forskare vid Lawrence erkeley ational Laboratory i Kalifornien och Hartford Hospital i Connecticut tror att de har hittat svaret på denna fråga.

De har jämfört tiotusentals löpare och människor som går: ffekten av motion beror på energiförbrukning / kaloriförbrukning och inte hur länge du tränar.

Det tar längre tid att gå en mil än att köra en mil. Men om du jämför avstånden enligt energiförbrukningen, är det jämförbart. Forskarna tror att om du gör samma mängd motion, det vill säga, du konsumerar lika mycket kalorier, kommer du att ha samma effekt på din hälsa.

Försökspersonerna i studien bar 33 600 löpare som ingick i "ational unners Health Study" och 15.045 som gjorde turer i "the ational Walkers Health Study. Det mättes blodtryck, blodsocker och kolesterol i början av studien. försökspersoner observerades under en period på sex år för att se vem som fick diagnosen högt blodtryck, högt kolesterol eller diabetes.

resultaten visade att de som hade samma mängd motion mätt i energi fick samma positiva effekt på hälsan, oavsett om de körbart eller gick.

Gillar oss på Facebook: tryck här.

ADVERT

Mest populära