Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

ÖVning för stora

Publicerad 7 maj 2012

Senast ändrad 28 juni 2014

Genom ven otevatn träning. nej

Överviktiga människor kan möta andra utmaningar än normala viktiga när de börjar träna. Här kan du läsa om dem och hitta förslag till lösningar.

Vill du vara mer aktiv i ditt dagliga liv, men är inte säker på om du kan göra det?

Då har vi goda nyheter för dig. Om du är överviktig kan du vara aktiv och du kan ha roligt och må bra.

Det kan finnas några utmaningar för mycket överviktiga personer som är i fysisk aktivitet. Det kan till exempel tt inte kunna böja framåt eller flytta som andra människor gör. Det kan vara svårt att hitta kläder och utrustning för att träna. Du kanske inte mår bra med bättre utbildade personer?

tt möta dessa utmaningar kan vara tufft, men du kan göra det!

Varför ska du träna?

Utveckling kan hjälpa dig att leva längre och skydda dig mot typ 2-diabetes, hjärtsjukdom, stroke och högt blodtryck. Har du någon av dessa sjukdomar, kommer motion att hjälpa dig att minska symtomen.

egelbunden träning hjälper dig att må bättre eftersom:

minskar stress och ger dig bättre humör.

- Sök din styrka, rörlighet och balans.

-kontrollera ditt blodtryck och blodsockernivåer.

Stärka skelett, muskler och leder.

hjärta och lungor fungerar bättre.

-n effektiv energianvändning under dagen kan ge dig bättre sömn på natten.

Hur kommer man igång?

Kanske kan dessa tips hjälpa till? Tänk på de utmaningar som hindrar dig från att vara i aktion. Försök hitta kreativa sätt att lösa dessa.

Här är några exempel:

Utmaning: Jag har inte tid!

Lösning: Håll aktiv i några minuter på korridoren genom helande dagen. Dess mindre Försök att gå mer i samband med ärenden eller ta ett träningspass i lunchpausen. Gör planer och var kreativa.

Utmaning: Jag är inte bekväm när jag är aktiv.

Lösning: Var mest aktiv när du gör läxor och hitta sätt att flytta igenom vardagliga aktiviteter. Gå på promenader med grupper eller personer du känner dig bekväm med.

Utmaning: Jag är orolig för min hälsa och för skada.

Lösning: Tala med en läkare och / eller fysioterapeut först. Sök efter råd från personer som kan ge dig bra yrkesutbildningsråd så att du känner dig trygg. Tänk på att det inte är svårt att hitta en aktivitet. Försiktig aktivitet hjälper också.

Problem: Jag gillar inte träning.

Lösning: Träning är inte nödvändigtvis synonymt med körning eller situps. Hitta en aktivitet du gillar.ll aktivitet räknas. tt cykla och stanna i aktivitet med vänner kan vara till hjälp.

Utmaning: Jag kan inte hålla på motivation.

Lösning: Försök med olika former av aktivitet och fråga vänner om de kan hjälpa dig att fokusera på att vara aktiv. nge realistiska mål, märka framsteg och belöna dig själv när du når dina mål.

Men kom ihåg:

börja lugna, din kropp behöver tid för att vänja sig vid nya aktiviteter.

-värme upp: bra uppvärmning gör kroppen klar.

Om du inte arbetar, var inte svår på dig själv. Tänk på vad du kan och kan göra. Var stolt om du till exempel är redo att gå på kort avstånd.

Skäm bort dig själv för att försöka, även om det inte lyckas för första gången, blir det lättare nästa gång.

Hur håller du på träningen?

Dessa tips kan hjälpa till:

-Varas aktiv: Gör ett möte med dig själv att aktiviteten hjälper dig att motiveras och uppnå de mål du ställt in.

-Sätta mål: både kortsiktiga och långsiktiga mål.

Ge dig en belöning: Uppnå dina mål ger dig små belöningar som nya sneakers, nya träningspassar eller motivational träningsmusik.

Få stöd: få vänner eller familj att vara i affärer med dig. Detta kan göra övningen enklare.

Skriv en enkel träningsdagbok eller prova bloggen för träning. nr. Här kan du skriva om din träning och logga dina framsteg när du mottar stöd från andra.

Vilken typ av verksamhet kan stora göra?

Följande aktiviteter kan göras:

-vägningsaktiviteter som promenader, gångtrappor och lätt jogging.

- Inga viktbärande aktiviteter som simning och vattenaktiviteter som ger mindre stress på lederna eftersom du inte behöver lyfta din egen vikt. Om du blir skadad i dina leder av viktbärande aktiviteter, då kommer denna aktivitetsform att vara bäst för dig.

Livsstilsaktiviteter som trädgårdsarbete eller tvätt av din bil som är bra sätt att gå vidare. Sådana aktiviteter behöver vanligtvis inte planeras.

Kom ihåg att fysisk aktivitet inte nödvändigtvis behöver vara svår eller tråkig för att du ska kunna göra det bra. llt som gör att du flyttar, bara några minuter om dagen, är en bra början att bli bättre i form.

ADVERT

Mest populära