Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

ÖVning på tom mage orsakar ökad fettförbränning?

Postad 2 maj 2013

Senast uppdaterad 24 juni 2014

v ven otevatn - Utbildning. nej

Övning på tom mage kan öka fettförbränningen med upp till 20%, menliga amerikanska forskare.

Du kan bränna upp till 20% mer kroppsfett med morgonövning på tom mage, enligt ny forskning.

Studien publiceras i ritish Journal of utrition.

Studien skulle avgöra om det är en fördel att jobba fasta på morgonen, och om effekten av detta leder till ökad aptit senare på dagen.

Forskarna bad 12 fysiskt aktiva män att slutföra en session på löpband på. 10 på morgonen antingen efter att de hade ätit frukost eller i fastande tillstånd (inte ätit sedan kvällen innan).

fter träningspasset fick alla deltagare en chokladmilkshake som en förfriskningsdrink. Senare på dagen serverades deltagarna en pasta lunch där de bad om att äta tills de blev "lämpligt mättade". nergi och fettintag efter denna måltid beräknades, tillsammans med energiförbrukning och fettförbränning i samband med träningspasset.

esultaten visade att en träning på morgonen inte orsakade att ämnena absorberade fler kalorier eller har ökat aptit under dagen som en kompensation för träningen.

Mätningarna visade också att de som hade utbildad snabbfettförbränning ökade med nästan 20% jämfört med dem som åt frukost innan träningen. Det innebär att träning på tom mage ger en bra effekt på fettförbränning.

För att minska kroppsfett måste vi konsumera mer fett än vi konsumerar. Övning ökar vår totala energiförbrukning och om träningen utförs fasta, kommer en större andel av den energi du konsumerar från fett.

Denna studie visar också att träning på tom mage inte ökar mat eller matintag senare på dagen.

Forskarna påpekar att resultaten här är baserade på ett litet urval och på kort tid. Därför är de osäkra om denna effekt är liknande om den har testats under en längre tid.

Källa

Javier T. Gonzalez, achel C. Veasey, Penny L. S. umbold, mma J. Stevenson. Frukost och motion påverkar tillfälligt postprandial metabolism och energibalans hos fysiskt aktiva män. ritish Journal of utrition, 2013.

ADVERT

Mest populära