Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Träning ger mer sex till sex?

Publicerad 26 oktober 2010

Senast ändrad 28 juni 2014

v ven otevatn Training. nej

Personer som har en högre könsträcka betyder forskare som säger att de har hittat en länk mellan motion och personlighet.

De som tränar verkar vara mer aggressiva och socialt dominerande, säger doktor Peter iro i en artikel i Daily Telegraph.

Deras resultat kommer från studier som är relaterade till beteende och metabolisk nivå (kroppsförbränning) bland insekter, fåglar och djur. Detta bildade grunden för stereotyperna för de "atletiska" framgångsrika och de socialt "bakåt" nördarna.

Dr. iro sade att det finns tillräckligt med bevis från sina studier för att anta att en högre ämnesomsättning, och de som tenderar att utöva mer, tycks visa specifika beteendemönster som ofta ingår en högre intresse för sex.

Dr. iro tror vidare att för vissa är motion och sport den mest naturliga aktiviteten, medan för andra inte.

"Ofta vi associerar athletic typ som en person som är social och aggressiv, medan de mer inaktiva och" nerdy "person är mer inåtvänd och avskilt. Det här är generaliseringar, men de flesta av oss kan komma överens om att det finns viss sanning i dem, säger Dr iro.

Dr. iro vid University of ew South Wales volution and cology esearch Center, har gjort en artikel i detta ämne tillsammans med Judy Stamps of University of California publiceras i tidskriften "Trends in cology and volution."

Denna artikel drar slutsatsen att det finns tillräckligt med bevis som förutsätter en korrelation mellan personlighet och metabolism.

Forskarna visar detta med exempel från ett djur i fångenskap. Dessa djur behöver inte spendera energi för att få mat. Men ändå kan de se att de "tränar" de är i aktivitet. y forskning visar att detta rörelsebehov, även i fångenskap, är relaterat till individens förmåga att producera energi - "metabolisk kapacitet".

Titta på manliga cricket-spelare som tycker om sex, de verkar locka till sig fler potentiella partners och samtidigt ha en högre metabolism.

n annan forskare som kommenterar denna artikel i Daily Telegraph, anser att det inte finns några tecken på en direkt koppling mellan träning och lust efter sex. Han säger att det finns en direkt koppling mellan motion och testosteron och adrenalinnivåer. tt öka dessa hormonnivåer hos män och kvinnor kan öka lusten efter sex.

Vad menar du? Finns det något samband mellan motion och sex? Diskutera med våra läsare på vårt forum.

Källa: rtikel behandlas direkt från tidningen Vancouver Sun, en artikel opprinneligprodusert Daily Telegraph (.. // www Vancouversun Com / hälsa / höjning + din + enhet + säger + studera / 3.672.805 / historia.html)

ADVERT

Mest populära