Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Smärta i smärta i ryggen

Publicerad 29 augusti 2010

Senast ändrad 28 juni 2014

v Håvard Østerås utbildning. nej

Det finns otaliga råd om vad man ska göra om smärta och styvhet från undersidan inte övervinna sig inom en vecka eller två. Och det finns stora mängder av forskning som gjorts på vad som är bra åtgärder på detta område.

Om du lider av smärtor i ryggen kommer råd från cirkeln att vara spännande, beroende på vad som har hjälpt individen.

n stor systematisk undersökning från ederländerna visar att övervakad motionsterapi är effektiv behandling för personer som har haft ryggrad i mer än 12 veckor. Från slutsatserna från studien presenterar författarna följande egenskaper för effektiv övningsterapi för denna grupp:

1. Utbildningen ska skräddarsys individuellt, så individuell anpassning är bättre än en standard träningsform

2. Guidad träning är bättre än hemträning

3. Högdosutbildning är bättre än lågdosutbildning, vilket innebär två aspekter: låg belastning och många repetitioner (över 20) per serie, tillsammans med uppvärmning och parallell uthållighetsträning för hela kroppen (t.ex. cykel).

4. Övningen bör upprepas 2-3 gånger per vecka.

Författarna påpekar dessutom att personer som undviker för mycket sjukdom och undviker så mycket som möjligt blir bättre. n del sträckning kan ingå i träningsplanen, utan författarna anger vilka muskelgrupper som ska ingå.

Som en sista punkt i slutsatsen påpekade de att systematisk uppföljning av personer med ryggmärgsreaktion var ett kriterium för att öka framgångsgraden.

lternativ behandling som akupunktur, naprapati och mer, för närvarande har liten forskning gjorts för att jämföra med behandlingseffektivitet.

ADVERT

Mest populära