Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Utbildning och celluliter

Publicerad 20 juni, 2010

Senast ändrad 28 Jun 2014

v Även otevatn - utbildning. com

Training. ej får många frågor om vad som är den bästa metoden för att bli av med celluliter. Vi kommer att presentera råd från experter, och från vetenskapliga artiklar.

Training. ej har letat efter svar från läkare och hudexperter, såväl som vetenskapliga artiklar som visar den beprövade effekten i kampen mot celluliter.

Vad är cellulit?

Celluliter kallas också orange hud. Denna orange hud är fettvävnad. lla har fett i den under huden som fungerar som isolering. Denna fettväv är inkapslad i rum med väggar av bindvävsträngar. är vi blir äldre blir dessa mindre styva. Då är de fyllda med mer fett än vad du behöver och hudens yta blir robust och kan se lite ut som ytan på en apelsin.

ådets mot celluliter

inte söka länge för netto innan du hittar utbudet av produkter som hävdar att de kan hjälpa dig att ta bort eller minska omfattningen av celluliter. Det finns väldigt få produkter som kan dokumentera med en positiv effekt.

Hudlegers rekommendationer

lisabeth Søyland på ikshospitalet berättade T att det enda som hjälper är att använda muskler och minska fettintaget. Hon anser att ingen av de så kallade celluliterna har någon effekt.

lternativa metoder

Vi sökte i pubmed med ordet cellulite. Sök i denna databas gav 158 träffar. Syftet med sökningen var att hitta artiklar som kan visa att alternativa metoder kan hjälpa till.

n artikel har tittat på lasermassage, en enhet som heter "Smoothshapes". Denna artikel avslutas med en minskning av celluliter efter 6 månaders behandling. Det är viktigt att notera att minskningen var minimal. (Utvärdering av en icke-invasiv, dubbelvåglängdssugsugning och massageanordning för regional behandling av celluliter).

rtikel "minskning omkrets och celluliter behandling med en TriPollar radiofrekvens enhet: en pilotstudie" hävdar att uppsättningar kallas TriPollar som avger radiofrekvensvågor hade positiva effekter på minskningen av bukfett och förekomsten av celluliter. Även här var effekten minimal.

LPG endermologie är en godkänd massageform som gav en liten effekt i en studie som heter "ehandling av celluliter med LPG-endermologie". Svagheten i denna studie var att den genomfördes med några ämnen (5 kvinnor).

Dessa är tre valda artiklar. Vi noterar att vi valde tre slumpmässiga artiklar om celluliter baserat på när de publicerades. Det finns också artiklar som slår fast att alternativa metoder inte ger effekt.

Utbildning Hjälper

Det som är döljande experter i orge är säkert att träningen hjälper till att bli av med celluliter. Som lisabeth Søyland säger, måste vi använda muskler och minska fett. Detta uppnås genom en hälsosam kost, regelbunden motion (uthållighet och styrketräning).

Källor: // www. pocket läkare. nr / 320403 / kamp mot-äpplen,

Plast econstr Surg. 2010 jun; 125 (6): 1788-96. Utvärdering av en icke-invasiv, tvåvåglängdssugersugning och massageanordning för regional behandling av celluliter,

J ur cad Dermatol Venereol. 2009. Jul: 23 (7): 820-7Cirkulationsminskning och cellulitbehandling med en TriPollar radiofrekvensenhet: en pilotstudie.

Int J Dermatol. 2009 mar; 48 (3): 265-70. ehandling av celluliter med LPG-endermologi. Güleç T. Institutionen för dermatologi, aşkent University Medicinska fakulteten, nkara, Turkiet. tulinogulec @ hotmail. com

ADVERT

Mest populära