Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Uthållighetsträning bättre än styrka om målet är vikt och fett minskning

Publicerad 5 maj, 2013

Senast ändrad 24 jun 2014

v Även otevatn - utbildning. nej

För personer med dålig tid är uthållighetstrening bättre än styrketräning om målet är vikt och fetthalt, enligt en studie.

merikanska forskare tror att om målet är att gå ner i vikt eller minska fett är uthållighetstrening bättre än styrketräning. Studien anses vara den största direkt jämföra förändringar i kroppssammansättning som en följd av tid spenderas på uthållighet och styrketräning, eller i kombination, i feta vuxna.

Studien publiceras i Journal of pplied Physiology.

Genomförande av studien

Ämnenna var 234 något överviktiga eller överviktiga män och kvinnor i åldern 18 till 70 år. De var indelade i tre träningsgrupper: uthållighetsträning, styrketräning eller en kombinationskoncern (både styrka och uthållighetsträning). Utbildningsperioden hade en löptid på 8 månader. ara 119 personer lyckades slutföra träningsperioden. lla uppgifter i denna undersökning är baserade på dessa personer.

Pensionsgruppen tränade tre gånger per vecka i 45 minuter per session med en intensitet på 70-85% av maximal hjärtfrekvens.

Styrketräningspersonalen tränade också tre gånger i veckan i styrketräning med resistens för att uppnå 3-serien med 8 till 12 repetitioner. Övningskommittén var sådan att alla större muskelgrupper tränade.

Koncernen kombinerar styrka och uthållighetsträning, genomfört träningsprogrammet för både uthållighet och styrketräning.

Före och efter träningsperioden mättes vikt, kroppssammansättning, midjemått, uthållighet och styrka.

vinst

esultaten visade att patienter som utbildade uthållighetsträning och uthållighetsträning med styrketräning minskade mest i vikt jämfört med den grupp som bara tränat styrka. Gruppen av utbildad styrka fick vikt men fick en bättre kroppssammansättning.

Fett och midja minskades i gruppen som utövade uthållighet och kombination uthållighet och styrketräning. Det var ingen förändring i gruppen som utövade styrketräning. Styrketräningsgruppen och de som kombinerat styrketräning och uthållighetsträning fick ökad muskelmassa. etentionsgruppen ökade inte muskelmassan.

Slutsats

Styrketräning och kombinationsgrupper ökade mer i fettfri kroppsvikt jämfört med uthållighetskoncernen. nvändningen av dubbelt så mycket tid, både styrka och uthållighetsträning, resulterade inte i större fetthalt eller viktminskning än uthållighetsträning ensam. Jämföra tid med hälsofördelar, verkar det som uthållighetsträning är mest optimala för att minska i vikt och kroppsfett procent, medan ett styrketräningsprogram är nödvändigt om man vill öka muskelmassan hos överviktiga personer.

Gillar oss på Facebook: klicka här.

Källa

J ppl Physiol. 2012 dec 15; 113 (12): 1831-7. doi: 10. 1152 / japplphysiol. 01370. 2011. pub 2012 Sep 27 ffekter av aerob och / eller motståndsträning på kroppsmassa och fettmassa hos överviktiga eller feta vuxna. Willis LH, Slentz C, ateman L, Shields T, Piner LW, ales CW, Houmard J, Kraus W. Källa Division av kardiologi, Duke University Medical Center, Durham, C 27710, US. leslie. willis @ Duke. edu

ADVERT

Mest populära