Landets ledare inom motion och kost >> Hälsa

Effektiv egenvård av muskler på baksidan av låret

Publicerad 19 januari, 2015

Senast uppdaterad 19 januari 2015

v Tommy Övrig Länders Utbildning. nejStarka och ömma hamstringar och spänningar i denna muskelgrupp är relativt vanliga för dem som kör racing och bollspel. nledningen till detta kan vara att de är bland de mest stressade muskelgrupperna under racerrörelsen, eftersom de fungerar både som höfttextorer (sträckningar) och knäböjare (bågar).

v denna anledning kan självbehandling vara lämplig för att upprätthålla vävnadskvaliteten genom att utjämna, normalisera muskeltonen (spänning) och öka cirkulationen i området. I det här inlägget kommer jag att visa dig en metod som jag har bra erfarenhet av.

Orsakerna till smärta eller åtdragning / känsla av snäva hamstrings kan vara många och innefattar bland andra tidigare hamstrings, överbelastning, svaga hamstrings (baksidan av låret) eller synergister (f. x gluteus maximus), modifierad mekanosensitivitet i nervvävnad eller annan neurologisk dysfunktion (rukerner och Khan, 2012).ild av musklerna på baksidan av låret.

Den höga belastningen i övergången från excentrisk till koncentrisk muskelanvändning i yttervägen kan också bidra till att det är en muskelgrupp som ofta kan skadas.

tt ta itu med orsaken till dysfunktion eller upplevelsen av smärta i hamstrings är naturligtvis det viktigaste för att förhindra framtida problem, men ibland kan det vara bra att använda en separat behandling som förbättrar muskelfunktion relativt snabbt.

Jag har även använt den vanliga skumgummirulle (skum rulle) på hamstrings (baksidan av låret), men har letat efter alternativ eftersom rullen inte känns tillräckligt bra och det känns svårt att få tillräckligt tryck för att påverka muskelvävnaden.

Den här videon visar hur man använder en hävarm för att uppnå en potentiellt större effekt. Även om jag föredrar det mer exakt och effektivare än vanligt skum rulle, och du kommer in i ett läge där man kan ställa in hur mycket vikt du vill hänga upp stången för att justera trycket på muskeln.

Som du kan se ledtråd i videon (ansiktsuttryck) är det en relativt obehaglig upplevelse om du stöter på känsliga strukturer. Oavsett om du vill hålla press på vissa delar av muskeln eller bara ge en allmän behandling i hela området beror på dina behov och hur det känns.

Man kan rotera låret inåt eller utåt för att bättre isolera trycket hos den mediala eller laterala delen av hamstrings, respektive semitendinosus och semimembranosus, och biceps femoris.

Det är också värt att nämna att du förmodligen påverkar andra saker än bara musklerna eftersom det naturligtvis finns andra strukturer som berör huden, fascia, nervvävnad och blodkärl.

Manuell behandling har också en neurofysiologisk effekt i det centrala nervsystemet (supraspinal och ryggmärg), förutom perifera (ialosky et al, 2009)

Till sist vill jag påminna er om att en sådan självbehandling på egen risk och att man bör Var försiktig noggrant i början om du inte har gjort det tidigare. Om du upplever smärta bortom vad du tycker är normalt, bör det rekommenderas att hitta en annan metod eller lämna området ensam.

Om du upplever symptom bortom benet som stickningar, sveda, känslighet, är det troligt att du komprimerar neurala vävnader eller blodkärlen, och man måste då justera trycket eller försöka andra metoder. Om det är osäkert, är det lämpligt att söka kvalificerade vårdpersonal för råd och råd.  • ialosky, J. ., ishop, M. D., Pris, D. D., obinson, M. ., George, S. Z. (2009). De mekanismer av handterapi vid behandling av muskel-skelettpine: en omfattande modell. Manuell terapi , 14 (5), 531-538.
  • rukner, P., Khan, K. (2012) rukner & Khan kliniska idrottsmedicin, McGraw-Hill ducation, orth yde, . S. W.

rtikeln levereras i samarbete med prehabtrening. com

ADVERT

Mest populära