Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Påsk + Apelsiner = Sannt

Äta apelsiner i påsk är en av våra stora traditioner.

Om vi ​​är i stugan eller bergarterna i bergsverdenen, är påskepelet ett måste. Även för alla som tycker att stadsliv eller båtliv är den bästa formen av påskfirandet. ppelsinen hör hemma.

Traditionen med apelsiner på påsken har långa rötter här. Vi har importerat denna soliga frukt i över 100 år. Men efter kriget fanns en viss hastighet i konsumtionen. Det fanns inte så många andra exotiska frestelser, så det var ett bra sätt att fira att lägga på en ny och god apelsin till påskväskan. Från 1960 fanns det fri import, och den orange förbrukade skotthastigheten.

Tidigare fick vi bara apelsiner när det var säsong för Medelhavet apelsiner - som spanska. De kom på jultider och köptes lite över påsken. De sena svarta kom dock till påsk, och de var ofta det sötaste och bästa. Det är kanske därför höjdpunkten i apelsiner som är associerade med påsken.

Ursprungligen kom apelsiner från Kina. amnet orange kommer från tyska apfelsin vilket betyder kinesiskt äpple. På 1500-talet kom orangonträdet till uropa som prydnadsbuske. omarna var bekanta med frukten, och det var hanterat med stor omsorg till ett högt pris och var en gåva bara för de privilegierade. Fruktproduktion började först i uropa på 1800-talet.

Orange är vanligtvis uppdelad i två grupper; blonde apelsiner och röda apelsiner. Inom dessa två grupper finns en mängd apelsinvarianter.Orange är ett av världens viktigaste fruktträd. Mer än en tredjedel av produktionen går till saftproduktion. pelsiner produceras över mycket av världen. Vi har import från många länder vid olika tidpunkter på året, för att ha tillgång till frukten under hela året. Den överlägset största importen vi har från Spanien, som idag har en stor produktion av citrus.Äpplet är rikt på näringsämnen. Den har 51 mg C-vitaminer i 100 g ätbar produkt och är därför en bra och viktig C-vitaminkälla i vår kost. n apelsin per. Idag måste C-vitamin konsumeras (= 60 mg). Dessutom innehåller den vitamin , fosfor, järn och kalcium och gott om naturlig fiber. Kaloriinnehållet är lågt med endast 37 kcal per. 100 g föremål.ef. frukt. com

ADVERT

Mest populära