Landets ledare inom motion och kost >> Viktminskning

Drink mindre läsk och juice, välja antingen vatten

obert ndré 10 mars 2009

Vi dricker mycket mer juice, nektar och läsk idag än trettio år sedan. Det här är matar som mättar minimalt, vilket gör det lätt att konsumera för mycket energi på en dag, förutom att inte bidra betydligt till vitaminer och mineraler.

Även om det inte är korrekt att hävda att detta är orsaken till fetmaepidemin, måste vi inse att en icke obetydlig del av vår energi kommer från något som inte spelar någon roll alls.

nligt direktoratet of Health rapport från 2009, intag av juice ökade från 7 till 53 liter per år från 1975 till 2008. Samtidigt ökade också intaget av läsk från 69 till 217 liter (!) Per capita. Denna ökning är inte bara ett problem för tandläkaren som kommer att kontrollera dina tänder. Det är också ett problem för ditt blodsocker, bukspottkörteln och troligen även vikten på badrummet.

Flytande energifrågor mindre

Det finns idag flera goda hypoteser om varför flytande kalorier sannolikt är mindre än om samma energi konsumeras i fast mat.

Du behöver inte tugga de flytande kalorierna, de är bara i munnen för en kort stund och är ofta mycket snabba i blodet.

Det betyder att kroppen inte svarar på kalorierna på samma sätt som när maten är i munnen, tuggar och utsätts för en stor matsmältningsprocess i magen och tarmarna.

. 200 gram potatis (35 gram kolhydrater) tar tid att äta och smälta. Potatisen kommer också att ta mycket mer utrymme i matsmältningsorganet, jämfört med huruvida du borde bomsa ner samma mängd apelsinjuice, äppelektron eller läsk.

För tänder, hälsa och vikt av skull

Även om det finns många orsaker vi äter, visar flera studier att flytande livsmedel gör att du äter mer än om samma diet togs i fast form.

Deltagarna får ofta en viss mängd kolhydrater och sedan uppmanas att äta en buzz efter en viss mängd timmar. De som konsumerar de flytande kolhydraterna äter mer än de som äter dem som fast mat. Även om det kan vara fel att dra slutsatsen att flytande livsmedel gör dig fetare, det finns  som juice, nektar, läsk, sportdrycker, etc. åda tänder, hälsa och vikten är dess fel.

eferenser

  1. Vätskekalorier, socker och kroppsvikt. Drewnowski , ellisle F. m J Clin utr. 2007 Mar; 85 (3): 651-61
  2. Konsumtion av hög fruktos majssirap i drycker kan spela en roll i överviktens epidemi. ray G, ielsen SJ, Popkin M.
  3. n kort historia av drycker och hur vår kropp behandlar dem.Wolf , ray G, Popkin M
  4. Obes ev. 2003. Flytande kalorier och misslyckad mättnad: hur bra är bevisen?
  5. Physiol ehav. 2003. Sensor-specifik mättnad påverkas mer volym än av energiinnehållet i en flytande mat. ell

ADVERT

Mest populära