Landets ledare inom motion och kost >> Uthållighet

Har kosttillskott någon effekt på uthållighet?

Publicerad 8 pril 2010

Senast ändrad 28 Jun 2014

v Även otevatn - utbildning. nej

Kosttillskott är något vi vanligtvis associerar med idrottare av styrketrädare. Här kan du läsa om kosttillskott har viss inverkan på vår aeroba och anaeroba uthållighet.

Denna studie syftade till att undersöka effekten av kosttillskott på aerob och anaerob uthållighet. Kosttillskottet togs 30 minuter före varje uthållighetstid. Utbildningen bestod av tre veckor med hög intensitetsintervallträning. Förutom förbättringen av aerob och anaerob uthållighet, mättes också mängden motion och kroppssammansättning.

Metod

Ämnena var 24 måttligt utbildade män. De var indelade i två grupper, en grupp (13) som fick tillägg före träningen och en grupp (11) som fick placebo före träningen.

Kosttillskottet bestod av 18 gram pulver bestående av en blandning av vassleprotein, kreatin, ginseng och koffein, vilka tillsammans gav 40 kcal före varje session.

Placebo-blandningen var också ett pulver som gav 40 kcal men med maltodextrin (sockerblandning). landningen togs med 8-10 oz vatten.

åda grupperna deltog i ett träningsprogram med tre veckor med hög intensitet. Testerna genomfördes före och efter träningsperioden. Maximal syreupptagningsförmåga, utbildning volym (sammanfattas av hur lång tid varje person körbart i varje session), var fyra lopp till utmattning utföras vid olika hastigheter (hur lång tid det tog att utmattning för varje hastighet mättes), kroppsfett procent och förändring i muskelmassa.

Prestanda

åda grupperna, både den grupp som fick tillskott (KT) och placebogruppen (PG), givet en ökning av maximal syreupptagning. KT fick en ökning med 10, 6% medan PK fick en ökning med 2, 9%.

Så tiden för trötthet vid de fyra olika hastigheterna ökade KT med 2,9% medan PG inte fick någon ökning.

naerob driftskapacitet ökade med 22,9% vid PG medan KT hade en ökning med 10,6%.

Övningsfrekvensen var 11,6% högre för KT versus PG.

Fettprocenten minskades från 19, 3% till 16, 1% vid KT och minskade från 18, 0% till 16,8% i PG.

Muskel massa ökar med 54, 2 kg till 55, 4 kg KT, medan PG reducerades från 52, 9 kg till 52 4 kg.

Slutsats

esultaten visar att syreförbrukning, tid till utmattning med olika hastigheter, muskelmassa förbättrades / ökad om kombinera kosttillskott och tre veckor av högintensiv intervallträning.

Tre veckor med hög intensitetsintervallträning utan kosttillskott kommer också att öka anaerob körningskapacitet, syreupptagning och förändra kroppssammansättning.

Källa: J Int Soc Sports utr.2010 feb 15; 7 (1): 10. "ffekterna av ett för-träningstillägg som innehåller koffein, kreatin och aminosyror under tre veckor med hög intensitet på aerob och anaerob prestanda. "Smith , Fukuda DH, Kendall KL, Stout J

ADVERT

Mest populära