Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Har någon annan problem med squats?

De motion knäböj är definitivt högt upp på listan över hur man bäst att inte tala om den bästa träningseffekt på kortast möjliga tid, men motion har också visat sig orsaka problem för ett antal personer och utövare. Hur kan detta vara?

Du har nog hört att fler människor pratar heta om knep och att du måste inkludera det i ditt träningsprogram för maximal resultat. I själva verket är sådana uttalanden från att förstärka raser eller andra som helt har blivit kär i den övning som de själva inte har något problem med eller tidigare haft problem med. Knä för dem är på väg att räkna som mekka och därmed får du din övning lurad ner huvudet.

Det är så smart att försöka göra det här arbetet.

Du kanske vill göra det och säkert få det också, men något måste förstöras på vägen ner. Samma sak gäller också squats.

Skillnaden är att det inte finns ett träblock förstört, men delar av ryggen! eida, squats är inte raderade, inte farliga för din rygg, det är bara terp i teknik så att alla kommer att göra målen perfekt! Inte ovanligt hör man det här när man pratar med människor som har blivit kär i träningsklubben.

jag berätta är överens om att de allra flesta som har problem med ryggen, knäna, etc. Under knäböj faktiskt inte behöver mer än teknisk korrigering, men att säga att alla kan köra knäböj med perfekt teknik och därför behöver inte oroa tt bli av ryggsmärta är något jag inte köper.

Jag var helt räddad i träningspasset själv och använde den med hög träningsfrekvens och i de flesta av programmen satt jag till andra tills jag började få problem med mina nedre ryggar.

Även om tekniken inte var horribel, jag vet att jag inte sprang knäböj som jag borde då och akut ryggvärk som ledde till att jag var sängliggande ett par dagar började växa fram då och då. Om du har haft det här själv vet du vad jag pratar om!

Så började jag undra vad som var det största problemet med detta, eftersom jag aldrig hade haft sådana problem utanför styrketräning. Det visade sig plötsligt om övningsböjningen och minskningen av bakre delen av nedre delen av ryggen och möjliggjorde en mer upprätt position under prestandan, så jag började testa den.

Huvudproblemet

Jag fortsatte länge och hade en stadig progression i träningen och de akuta episoderna av ryggsmärta föreföll inte längre.

Så började jag tänka på att det faktiskt fanns något i det där häftet var inte nödvändigtvis det bästa alternativet för alla tills jag blev mer fokuserad på styrlift. Knebøy kan inte vara så farligt? Tänkte jag u när jag hade mycket mer erfarenhet av teknisk utförande och förståelse av övningen, borde det inte vara ett problem.

Det är sant, förutom att jag är direkt efter träningen, börjar jag få problem med mina nedre ryggar och de dagar senare märker jag att ryggen säger vad har du gjort nu? ? ? .

Så, vad är det dåliga problemet med squats? Varför kan jag inte heller dra nytta av de goda effekterna av denna övning? ! !

Det här är något som faktiskt irriterat mig regelbundet när jag skulle vilja squat, så vad är problemet?

Tja, då kommer vi att komma in i det här med hur vi människor byggs upp och hur vi vanligtvis inte monteras på exakt samma sätt. Det vill säga att vi vanligtvis har samma beståndsdelar, men storleken och längden är inte alltid densamma.

Ju högre du är, desto sämre är knäböjningen?

Har du någonsin varit med en person vars huvudrum är samma, men när du reser är du mycket högre än du? Tja, det är inte så ovanligt och det berättar några viktiga saker.

1. yggraden har ungefär samma längd.

2. Lårbenet har stor skillnad i längd.

Vilken effekt har långa lår på utövandet av knäböj? Tja, om du ska komma till ett godkänt djup utan att falla över är rumpan röd för att hamna långt bakom och din överkropp och ditt huvud långt framåt.

Vad händer med ryggraden? Det blir logiskt nog mer horisontellt. Lasten på baksidan blir större och det är lättare att nedre delen smuler i flexion (krökning), vilket är avgörande för att undvika om du vill lyfta tungt och hålla dig fri från skador.

Det här behöver inte alltid vara korrekt, men i regel har högre människor problem med den rätta tekniken i knäböjningen på grund av ryggraden och lårbenet (benbenets längd är faktiskt mer konstant).

Vad ska du göra?

Du bör först ägna dig tid att lära dig rätt teknik i knebotten. Om detta slutar med bra resultat och du inte får problem igen, fortsätt på! Om inte, kan du byta framkanten utan problem.

Den främre böjningen möjliggör en mer rak och upprätt (vertikal) ryggrad på grund av tyngdbarriärens läge, vilket underlättar god stabilitet i nedre delen av ryggen.

Slutsats

Vad som i grunden anges i denna artikel är att squats är en bra och central träning som jag absolut tycker om tills det skapar problem. är det händer finns det faktiskt andra bra alternativ som fungerar bra. Om du absolut vill köra en ruta ner ett runt hål, så får du självklart tillåtet att.

KØY - Tuff och Super ffektiv!

3 sätt till effektiv knä

ADVERT

Mest populära