Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Har du någon vinst för träning?

Publicerad 16 oktober 2011

Senast ändrad 24 juni 2014

v Även otevatn - utbildning. nej

Det verkar som att många av oss saknar vinst för träning. Det kan finnas många orsaker till bristen på sömn, mödosamma arbete, många hävdar, familje utmaningar eller problem med att hantera stress. Vad kan vi göra för att öka vår vinst?

Hård träning ger god sömn

n av de bästa sätten att öka vinsten och energinivåer är att utöva. Problemet är att de flesta av oss inte är fysiskt trötta men snarare mentalt trötta. n utmattad hjärna kan vara lika ansträngande som en trött kropp. Den goda nyheten är att träning kan öka antalet mitokondrier i våra sinnen. Det kan göra vårt sinne mer motståndskraftig mot trötthet.

Sömn påverkar viktminskning?

n studie publicerad i merican Journal of Physiology-föreskrifter, Integrative och jämförande psykologi fann att möss som tränade ökade antalet mitokondrier i både muskler och hjärna. Denna förändring till att mössen ökade sin förmåga att löpa från 74 till 126 minuter, medan inaktivt möss inte fick några framsteg alls.

människor inte möss, men flera liknande studier i både människor och djur visar att motion är det bästa sättet att öka vinsten på.

Trött innan träning?

Frågan är hur man ökar vinsten när du redan är trött? Här är några förslag:

  • Kom igång lätt: den svåraste delen är alltid att börja. Välj därför en enkel och lättillgänglig aktivitetsform. Till exempel, att gå på jobbet På så sätt är chansen att prova en hårdare aktivitetsform större.
  • uppvärmning är viktigt: att ge kropp och själ tid den behöver för att justera kroppen av stillasittande arbete för fysisk aktivitet. Det är mycket lättare att nå en högre puls med gradvis ökad intensitet. Är det en dag du är extra trött, snälla spendera upp till 15 minuter att värma upp. Det gör utbildningen mer bekväm och förbättrar prestanda
  • elöna dig själv: att ge lite uppmärksamhet åt sig efter ett träningspass kan hjälpa din motivation. elöningen kan vara i form av att titta på din favorit serie på tv, läsa en tidning eller

Källa: Träning ökar mitokondriernas biogenes i hjärnan Inlagd den 21 mars 2011. evision Fick 27 juli 2011. ccepted 28 juli 2011.

ADVERT

Mest populära