Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

ÄLskar du kaffe?

Älskar du kaffe, läs sedan vidare. Här är bra tips för att göra kaffet hackat friskare.

Många gillar kaffe (sa något koffein?) Och de flesta som dricker kaffe får minst 2-3 koppar dagligen. Men kaffe anses inte alltid som en vanlig hälsodryck, och speciellt när man lägger till någon form av dilldall som inte hör hemma i en hälsosam drink.

Här kommer jag att komma med några tips om beredningen av drycken, vilket gör det lite bättre.

Först och främst har det diskuterats om de negativa aspekterna av kaffe. Drycken innehåller vissa ämnen som kan orsaka infektioner i kroppen, om du ska få för mycket. mellertid innehåller kaffe också ett antal positiva ämnen som antioxidanter. Dessa droger hjälper kroppen att neutralisera saker i kroppen som inte är riktigt som det borde vara. Även om vi inte vet 100% hur anitoxider fungerar än, finns det anledning att tro att antioxidanter kommer att vara positiva för vår kropp.

Kaffe är faktiskt en av de största källorna vi har när det gäller antioxidanter. 60 procent av de antioxidanter vi får i oss är bara från kaffe. Det är också tillrådligt att få antioxidanter från andra källor, såsom grönsaker, bär, kryddor, frukt, te och kakao.

Så vilka metoder är bäst för att förbereda kaffe?

Här får du 3 effektiva tips som minimerar kaffens negativa sidor och maximerar de positiva sidorna:

  • 1. Först och främst, undvik att tillsätta konstgjord sötningsmedel eller raffinerat socker. Personligen använder jag inte någon av dessa. Vill du verkligen sötnos, använd sedan lite stevia eller en liten sirap med lönnsirap. aturligtvis är det bäst att inte tillsätta någon sötningsmedel, men bara dricka den som den är; svart. Är du på ett café eller butik där de säljer kaffe under olika fina namn, innehåller de oftast mycket nonsens. Vissa kaffevariationer kan ha över 400 kalorier i en (!) Cup. Vill du ha den sundaste sorten, så håll dig till god gammaldags svart kaffe.
  • 2. Undvik också att någon del av artificiellt pulver är mjölk. Dessa är ofta gjorda av dåliga oljor och delar upp majsämnena. nvänd också en ordentlig grädde (vanligtvis rakt från en gård där mjölk inte pastöriseras). Du kan också använda kokosmjölk / grädde, som är ännu hälsosammare än grädde. Detta kan köpas på lådor eller på kartonger. sien marknaden har ofta ett antal val. Kokosmjölk innehåller också lite MCT, vilket är ett mycket hälsosamt mättat fett (ja, mättat fett kan faktiskt vara friskt). Detta fett är bra för metabolism och stärker immunförsvaret. n sista sak är att kaffe med kokosmjölk är otroligt bra. Prova det en gång och du kommer förmodligen bli positivt överraskad.
  • 3. Lägg till kanel på kaffet för att fylla det med ännu mer smak. Kanel hjälper till att stabilisera blodsockret och det har ett antal andra fördelar. Du kan också prova med en tesked kakao.Kakao är också känt för att sänka blodtrycket.

    Dricker du kaffe, så gör det med hjärtat. n rak regel är att dricka högst 3 koppar för dagen. Problemet med att dricka för mycket är att du alltid måste få kaffe för att komma till en normal nivå, som andra är hela tiden utan kaffe. Om du drar ner intaget kommer du sannolikt att komma till en högre nivå, även om du inte är full av kaffe. Koffein är inte heller väldigt hälsosam, och eftersom kaffe innehåller något koffein, är det tillrådligt att vara försiktig här också.

Som tidigare nämnts får vi 60 procent av antioxidanterna genom kaffe. Kaffe sägs också vara bra i förhållande till hjärt-kärlsjukdom, så drick kaffe med gott samvete, men överdriv inte (som med allt annat).


Fallet skrevs av Vegard ell

ADVERT

Mest populära