Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Räknar du med steg? Skrapräkning kan göra dig både snäll och lättare

Skickat 8 mars 2011

Senast uppdaterad 24 juni 2014

v ven otevatn Training. nej

Du kan träna en del - men vet du hur många steg du tar på en dag? Många får en aha-upplevelse efter att ha använt stegräkningar, den lilla tingen som räknar alla steg du tar på en dag och ger dig svaret på hur aktiv du verkligen är i vardagen.

Vi sitter för tyst

Det visar sig att hälften av den norska befolkningen fortsätter i mindre än tio minuter kontinuerligt varje dag. Om du kör en bil till jobbet och sitter på kontoret hela arbetsdagen, kör sedan hem och sitta i stolen, finns det en stor fara att du flyttar för lite. Även om du tränar, kan du fortfarande gå ner i vikt på grund av ett alltför envis vardag.

Världshälsoorganisationen rekommenderar att vi går minst 10 000 steg om dagen, det är aktiviteten för att förhindra till exempel livsstilssjukdomar. Speciellt för oss många som arbetar framför datorn hela dagen kan det vara svårt att uppnå om du inte är medveten om att flytta lite extra. Stegräknaren ökar motivationen och gör att de flesta går lite mer varje dag, säger utbildningsexpert och VD för Grete oede som, Lis P. Strøm.

Du går 2000 fler steg

nligt forskning. ej, en granskning av 26 studier genomfördes, vilket omfattar totalt 2.767 personer. Studierna bedömde pedometerets effekt på motivation för att öka antalet steg per dag. Studierna gjordes i genomsnitt över 18 veckor. De flesta av de som deltog var överviktiga och relativt inaktiva. Det verkar som om de som använde stegräkningar i genomsnitt har 2000 fler steg under dagen, vilket motsvarar en ökad aktivitetsnivå på 27 procent i genomsnitt. Det visade sig också att deltagarna gick igenom vikt och sänker blodtrycket.

Konkurrens ökar motivationen

- Med hjälp av stegräkning är sannolikheten att du flyttar mer än vanligt utöver dina vanliga träningsrutiner. Om du ställer in ett mål att gå minst 10 000 steg om dagen tillsammans med andra - det finns också lite konkurrens, det är tipset från Lis P. Strøm.

Gå 8000 steg varje dag i 30 dagar - ta en resa till Mali!

UTILDIG MD ÅTGÄD - "Går In Its Track":

Genom att gå 8000 steg om dagen i 30 dagar i mars eller april får du bättre hälsa medan du hjälper till att bygga brunnar i Mali med $ 100. Flera brunnar ger ett enklare vardag för flickor och kvinnor i ett av världens fattigaste länder.lla som deltar är i dragningen av en resa till Mali. Steg-för-steg-kampanjen "Gå i hennes spår" är organiserad av C och Grete oede, och inkomsten går ostraffad för att hjälpa till med att arbeta under C.

Du kan anmäla dig från och med den 15 april.

För registrering och mer information, se www. vård. nej / spår

TIPS: 10 minuter här och 5 minuter där

- så får du mycket extra steg under en vanlig dag:

 • Har du en snabb 10 minuters resa före frukost?
 • Kan du gå till och från jobbet?
 • Ta trappan istället för hissen
 • Sök en kollega på kontoret istället för att skicka e-post
 • Gå till en snabb lunchavbrott
 • Varannan "gångmöten" sitter inte i mötesrummet varje gång
 • Gå runt på kontoret, hemma eller hemma medan du pratar i telefonen
 • Kollar du på mycket TV? inga på kanalbyte, släpp fjärrkontrollen
 • Hoppa över ett busshållplats innan du går
 • Gå en promenad med vänner istället för att alltid träffas på ett café
 • Gå till affären när du handlar

rtikel är gjord av Lill Haugen, Grete oede.

ADVERT

Mest populära