Landets ledare inom motion och kost >> Längdskidåkning

Inte rädd för att utöva för lite

Publicerad 7 December 2016

Senast ändrad 7 December 2016

v irik Lund øer - utbildning. nej

Landslayer Maiken Caspersen Falla är inte rädd att träna för lite under skidsäsongen. Tvärtom anser hon att det ger bättre kvalitet och resultat i skidbackarna.

Läs också: 

Skidsäsongen är lång löpning, och månader av tunga volymer utbildning och långa intervaller ersätts med mindre utbildning och många tävlingar.

- Det är först och främst beloppet, inte antalet sessioner, som går ner när tävlingen börjar. Jag avslutar sessionerna medan jag fortfarande har vinst och kunde ha gått en timme eller en halvtid, Maiken Caspersen Falla börjar träna. nr.

Minskningen av mängden motion för att säkerställa Caspersen Falla och andra landslagsåkare konkurrens form, men säsongen är lång. Ska formen vara kvar hela vintern utan att lägga ut tuffare träningsperioder?

- Det är en bra fråga, men jag tror inte det. Men jag har aldrig försökt så jag vet inte. Jag känner ofta på våren att ju mindre jag tränar desto snabbare går jag på skidåkning. Så jag är inte rädd att träna lite under skidsäsongen. Ju mindre du tränar, desto bättre kvalitet får du på skidpisten, desto högre du går i puls, desto mer du kan ta in och bättre form du är det, reflekterar Maiken.Vinter stora mål för ski elit är utan tvekan VM i Lahtis i slutet av februari. Caspersen Falla svär till den traditionella uppfarten med höjderna Seiser lm. Men även om hon gillar skidåkning och mindre träning ser hon också fram emot en "träningsferie" innan den bryter ut i Finland.

- I Seiser lm är det oftast två sessioner varje dag, men det är inte heller den typ av samling du bryta ner helt. Det är viktigt för mig att resa därifrån och tror att jag kunde träna mer än jag har gjort. Det har fungerat riktigt bra för mig, säger Maiken.

- Skulle du säga att träningen i vinter är upplyftande, medan tävlingssäsongen är störande?

- Ja, verkligen. Jag är mycket försiktig med att träna för mycket i säsong. Jag har provat det ibland, och det har aldrig fungerat speciellt för mig. I Seiser lm handlar det om att hitta fred efter att ha åkt mycket skidåkning och få lite träningsferie. Det är viktigt att koppla bort lite, eftersom det är lika mycket mentalt som fysiskt, påpekar Maiken.

Läs också: Även om det är i sprinten Caspersen Falla har sina bästa resultat hon har ett tydligt mål att också bli bättre på avstånd. n plats på stafettlaget i VM är en dröm, och Maiken har arbetat målmedvetet mot just detta under sommaren och hösten.

- Jag har gått lite längre motstånd än jag har gjort tidigare och försökte gå på högre intensitet under längre perioder. Förhoppningsvis har jag varit lite bättre att gå, stanna och hitta rätt tempo när jag går ensam, säger Maiken och utvecklar:

- Jag har inte riktigt fått till öppningshastigheten hos de enskilda avstånden. Jag är mycket snabbt, och när jag börjar ofta så fort jag skulle med en hastighet drag. Så det var viktigt att finna frid, och min egen takt.

Det betyder inte att de goda egenskaperna placeras i glömska, och att vi inte kommer att se sprint ess dominerar de kortaste avstånden. Tvärtom berörda Caspersen Falla att bibehålla och stärka också styrkor.

- Det är viktigt för mig att inte bara arbeta med saker som jag kommer att bli bättre på, men också vad jag känner att jag är bra på. Tåget på vad du är bra känner sig också roligare än att öva vad man är dålig, säger Maiken.

Läs också: 

ADVERT

Mest populära