Landets ledare inom motion och kost >> Motivation

Deloading - off utbildning kan ge bättre resultat och mindre skador

obert ndré 7 januari 2011

Deload - Vare sig det är styrketräning, hjärt eller både du engagerad, alla behöver en paus med jämna mellanrum. Det kan vara träningstider på en halv till en vecka var fjärde till åttonde veckan, eller det kan finnas perioder när du kraftigt minskar stress, intensitet, volym och frekvens. Denna paus kommer att vara positiv för dig både fysiskt och mentalt.

Du kanske tror att dessa raster spelar ingen roll, att de kan göra dig svagare och orsaka mindre muskler, men faktiskt är det motsatsen som händer. I en 15-veckors studie har japaner studerat effekten av att träna kontinuerligt och ha pauser i 3 veckor efter 6 veckor. Ännu lika mycket som 3 veckors träning var 6: e vecka gav de samma ökar som att träna kontinuerligt under 15 veckorsperioden.

li inte överkörd för att dra nytta av deloading / träningsfri. Det kommer att ge värdefull vila för trötta muskler, leder, senor och ledband som har blivit utsatta för en belastning som tillåter vidare träning för att öka risken för skador, smärta och obehag.

Hur kan en deload look

Det finns många sätt att göra en deload. Som nämnts initialt kan det vara 1/2 till en 1/1 vecka gratis eller liten träning. Det kan bestå av alternativ träning, eller samma övning, men i mindre mängder och med lägre intensitet och belastning. åde topsporter och idrottare kommer att kunna dra nytta av mentalt och fysiskt från en deload.Vecka Serie och repetitioner per övning
1 3,2 x 15-20
2 2-3 x 12-15
3 3-4 x 9-12
4 3-4 x 6-8
5 3-4 x 6-8
6 av träning / lätt motion (40-50% red. i serie och 10-20% rött. intensitet
7 3,2 x 15-20 (etc)

PS Om du tränar tyngre och på en högre nivå skulle ha deloading var 4-5 veckor.Uppdaterad måndag september 3, 2012

ADVERT

Mest populära