Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Crossfit vs regelbunden styrketräning? ?

n session och du är HKT. Du kommer att älska det!

n session och du är HKT.

- Du kommer att älska det!

Crossfit är en snabbväxande verksamhet som fortfarande växer globalt.

Så hur är den här träningen i traditionell träningspass?

I crossfit tränar folk sin kroppsvikt, de övar med vikter, löpare, hoppar ... Ja, många slags rörelser som vi känner igen från olika gym i gym.

Jag har till och med sett killar runt omkring med vävda ryggsäckar som kör pull-ups som det sjunger efter, och har en buzz och balans människor kan avundas dem.

Hur är det mot vanlig gymträning?

Tänk på följande: n styrlift eller kroppsbyggare är oerhört stark, men de kommer nog inte ha det som krävs för att starta i en tävling, eller ha smidighet eller snabbhet att delta, till exempel på vilken kampsportsnivå som helst. Å andra sidan kommer en vanlig crossfit-utövare bara att glömma att försöka så tunga lyft som kroppsbyggaren och lastbilsliften.

Så vad är bäst?

Tanken bakom crossfit är faktiskt att de ska utveckla kroppen för att vara bra på allt. alans, hastighet, styrka och fitness. De tränar mycket mångsidig och funktionell, så kroppen utvecklas alltmer för att göra ett brett utbud av övningar. De tränar för att vara bra på allt, men inte specialiserade på någonting.

Kroppsbyggaren eller kroppsbyggaren tränar för att utveckla styrka eller muskelvolym med målet att optimera kroppens egenskaper.

Det är vanligt att anta att crossfit är ett bättre alternativ för dem som vill vara mångsidiga eller funktionella på alla nivåer och utveckla en grundlig och grundlig fysik, medan det vanliga gymet passar folk som letar efter de stora löften och stora muskler för sig själva.

Man blir ganska bra på vad man gör, så en crossfit-idrottare kommer att kunna vara bra alls, men förmodligen inte bäst i någonting, medan de som utövar sportspecifika styrkor eller ökar muskelmassan betjänas bättre av att träna det bara om körning och funktionalitet inte är en prioritet för dem.

n är inte riktigt bättre än den andra, det beror helt och hållet på vad du vill uppnå med din träning. Vill du springa, hoppa, ha täta muskler och vara bra på allt? Träna crossfit! Vill du maximera muskelmassan eller ta imponerande tunga vikter i hissen? Gå till gymmet!

Det finns helt olika typer av träning, och de som tränar själva måste ta ställning till vad de vill uppnå, och baserat på de mål man har kan man inte direkt jämföra träningsstilarna, eftersom de är helt olika.

Känn dig fri att korsa och prova regelbunden motion på gymmet ... Se vad du vill ha från din träning och följ den väg som leder dig.

Känn dig själv och vad du vill ha med din kropp och ta det val som passar dig.

ADVERT

Mest populära