Landets ledare inom motion och kost >> Uthållighet

Längdåkning på lång sikt!

Publicerad 21 november 2010

Senast ändrad 28 juni 2014

v Øyvind Sandbakk - utbildning. nej

Här hittar du träningsprogram för dem som tränar på irkebein. .

Utbildningsplanerna i denna artikel bygger på de träningsprinciper som presenteras i en tidigare publicerad artikel om träning. nr. Jag har delat planerna i 3 olika nivåer och presenterar förslag på en svår och lätt träningsvecka för varje nivå. Dessutom har jag gjort ett program som ska följas före jul och ett schema som ska följas efter jul för de två bästa kategorierna. n senare artikel kommer att presentera en form-up plan förra veckorna före loppet.

individualisering av systemen:

- Val av rörelseForm:

  • Om det är klassiska lopp, bör målet vara 2/3 av sessionerna att vara i den klassiska tekniken, medan 1,3 bör skridskoåkning, springa eller cykla. Omvänt, om du har mål att utföra i skridskoåkning.
  • Om ditt mål har körts med mycket strejk / platt terräng ala Vasaloppet ska du välja 2-5 sessioner mer per månad i platt terräng och strejk än rekommenderas nedan. Om ditt mål drivs med tyngre / brantare terräng ala irkebeinerrennet, bör du prioritera 2-5 sessioner mer per månad i långa backbacks än rekommenderade nedan.

- lternativ och genom sessioner:

  • Om någon vill genomföra en hård träningsvecka, men av olika skäl inte har möjlighet att genomföra nödvändig utbildning volym, en kompensera minskad träningsvolym för att lägga till en extra mellan intensiv eller hög intensitetssession.
  • Intensitetszonerna som används tas från Olympiatops-skalaen som beskrivits tidigare.
  • Under varje schema presenteras en verktygslåda för att förklara genomförandet av sessionerna inom de olika kategorierna av intensitetszoner.
  • Var noga med att variera mellan olika sessioner i träningsveckan och mellan olika träningssessioner. Dessutom rekommenderar jag starkt att individualisera mitt förslag till schema baserat på ditt eget vardag. Detta innebär att varje individ måste anpassa vilken dag de olika utbildningar som bedrivs, men kom ihåg att prioritera sessioner med den högsta totala belastningen på dagen man har möjlighet att förbereda mentalt och fysiskt, och samtidigt återhämta sig efteråt.

Här är programmen:

ybörjare

Övning

Supermosionist

ADVERT

Mest populära