Landets ledare inom motion och kost >> Diet

Kreatin - 5 mycket goda skäl

Undersök 27 ugusti 2013

rtikeln är översatt och förkortad från den ursprungliga artikeln som du hittar på Undersök. com - med speciellt tillstånd.

Kreatin, enligt en recension från JISS, är det mest effektiva prestationshöjande kosttillskottet tillgängligt när målet är att bygga muskler och växa starkare. Kreatin produceras i små mängder i vår kropp men finns också i livsmedel som kött, ägg, fisk och lite i mejeriprodukter. Kreatin i normala mängder ses som

helt säkra , och den enda observerade biverkan är magkramper och diarré vid alltför höga doser och lågt intag av vatten. ekommenderad dos

De flesta studier använder en så kallad 0, 3g / kg kroppsvikt laddning i 5-7 dagar följt av 5 gram dagligen. Laddningen används för att mätta cellerna med kreatin snabbare, men du kan även använda mellan 3,10 gram under en längre period, men då det tar lite längre tid innan får ström.

Inte alla får effekten av kreatin. Detta kan vara upp till 30 procent. Men för de som är effektiva, är det

bra spenderade pengar. 

Du går upp i vikt:

  1.  för att spara mer vätska i muskler:
  2. är du använder kreatin kommer du att märka att du sparar mer vätska i musklerna som gör större (5, 6). Du blir starkare och kan generera mer kraft:
  3. Studier visar att du kan växa mellan 12 och 20 procent starkare och öka elproduktionen med 12 till 26 procent (7). Du bygger muskler snabbare:
  4. Kreatin gör att du bygger muskler. xakt hur mycket är lite svårt att mäta, som en del av viktökningen beror på ökad vätskelagring (8). Du får bättre anaerob kapacitet:
  5.  ndra effekter värda att nämna:

nvänds vid behandling av depression med lovande effekten, men undersökningsbasen förblir tunn. Kreatin kan öka glykogenlagringen, men det kan förklaras av ökad glukostolerans. n studie visar också att kreatin kan sänka nivån av myostatin, ett protein som hämmar muskeltillväxten. I korthet:

Det finns ingen anledning att tro att andra sorter kreatin är något bättre än kreatin. Detta gäller både effekter och biverkningar (till exempel ökad vätskelagring utanför cellen). 5 gram - 10 gram per dag är en idiotsäker rekommendation. Kom ihåg att få tillräckligt med vatten!

ADVERT

Mest populära