Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Kan du träna för bättre viljestyrka?

Publicerad 1 maj 2013

Senast uppdaterad 24 juni 2014

Vid ven otevatn Training. nej

Ja, forskare menar. n ny studie visar med lite träning, det är möjligt att stärka och förbättra din självkontroll och därmed lättare att gå ner i vikt.

Forskarna visade studien att människor med mest viljestyrka, eller självkontroll, fick vikt, var mest fysiskt aktiva, konsumerade färre kalorier från fett och var mer skickliga på att utföra rutiner som behövde gå ner i vikt. Samma resultat fanns hos individer som fick en ökning av självkontroll under ett 6 månaders behandlingsschema för viktminskning.

esultaten av denna studie publiceras i tidskriften Obesity esearch and Clinical Practice.

Även om dessa fynd verkar uppenbara, tror forskare att få studier har genomförts som lyfter fram självkontrollens roll vid viktminskning.

Det verkar naturligtvis logiskt att med ökad viljestyrka kommer du lättare att kunna slutföra ett bantningsprogram. Men forskarna påpekar att detta fenomen är lite studerat. Denna studie är den första som visar att övning i ökad självkontroll under en diet saktar en ökning av självkontrollen och goda resultat i viktminskning. Detta förhållande har tidigare visats hos personer som ville sluta röka.

Hur får man mer viljestyrka?

Forskarna beskriver viljestyrka som en muskel som behöver träna. Ju mer du utövar det, desto starkare viljestyrka får du. tt exempel: Tränar du att äta mat som du inte vill ha (t.ex. hög fetthalt) och du tränar, även om du inte känner för det, desto mer ökar du självkontrollen och din viljestyrka. Med ökad viljestyrka kan du gå ner i vikt och förbättra din hälsa.

esultaten av studien visade att de som uppnådde en viktminskning på 10% kroppsvikt hade större självkontroll jämfört med dem som uppnådde en mindre viktminskning.

Slutsats

esultaten i studien visar att självkontroll är möjlig att påverka. Övning för att undvika impulsåtgärder kan hjälpa människor att gå ner i vikt, äta friskare och öka fysiska aktivitetsnivåer. Framtida viktminskningsprogram bör fokusera på självkontroll och viljestyrka för att öka deltagarnas förmåga att nå sina mål.

Gillar oss på Facebook: klicka här.

Källa

Tricia M. Leahey, Xiaomeng Xu, Jessica L. Unick, ena . Wing. n preliminär undersökning av rollen som självkontroll i beteendemässig viktminskning behandling. Övervikt esearch & Clinical Practice, 2013; DOI: 10. 1016 / j. orcp. 2012. 12. 005

ADVERT

Mest populära