Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Kan du träna kallt?

Publicerad 7 april 2010

Senast uppdaterad 24 juni 2014

Vid ven otevatn Training. nej

Här kan du läsa om hur man ska relatera till motion och sjukdom och några enkla riktlinjer för hur man förebygger sjukdom.

Den genomsnittliga personen har två till tre luftvägsinfektioner varje år. Många som tränare undrar om de kommer att fortsätta att träna när de blir sjuka. Forskningen inom detta område är begränsad. De flesta experter tror att om du har symtom som är över nacken som en tät / rinnande näsa, lätt hosta och ingen feber, kan man troligen träna. Du bör dock undvika intensiv träning upp till 2-3 dagar efter det att symtomen är borta. Om det finns tecken eller symptom på influensa, som feber, extrem trötthet, muskelsår och svullna lymfkörtlar, bör du vara över intensiv träning i minst två veckor.

Kroniskt sjuk måste följa läkarens rekommendationer.

Förebyggande av sjukdomar:

Ha en balanserad kost: Immunsystemet bygger på många vitaminer och mineraler för optimal funktion.

Undvik snabb viktminskning: Dieter med lågt kaloriinnehåll, många dagar utan mat och snabb viktminskning har visat sig påverka immunförsvaret. Om du går ner i vikt och tränar starkt samtidigt finns det en påfrestning på immunsystemet.

Undvik överträning och kronisk trötthet: Om du tävlar i en sport eller testar dig privat, se till att du vilar efter extrem trötthet. Tryck inte på dig så hårt att du inte kan återhämta dig efter ansträngningarna.

Tvätta händerna ofta: Detta är ofta det enklaste och bästa sättet att undvika att bli sjuk.

Undvik att lägga händerna nära ögonen, näsan eller munnen: De flesta bakterier sprids från en yta till dina händer mot ansiktet och inte genom luften.

Få tillräckligt med sömn: rist på sömn kan orsaka nedsatt immunförsvar och göra dig mottaglig för sjukdom.

egränsad alkoholintag: lkohol gör dig uttorkad, vilket i sin tur kan göra dig mindre resistent mot bakterier.

Lyssna på din kropp: Om du känner dig sjuk, blir det oftast bättre för dig att vila i stället för att träna.

Källa: Idrottsmedicin

ADVERT

Mest populära