Landets ledare inom motion och kost >> Uthållighet

öKar koffein styrkan hos kvinnor

Publicerad 24 maj 2010

Senast ändrad 28 juni 2014

Genom ven otevatn training. com

visar denna studie att koffein ökar styrkan hos kvinnor som motionerar regelbundet styrka

Forskning har visat att låga till måttliga mängder koffein har en positiv effekt på uthållighetsidrottare. ffekten koffein har på styrka prestanda är inte unik där vissa studier visar fördelar medan andra har visat ingen förbättring av prestanda.

Mycket av den forskning som har visat effekten av koffein har på styrkan har uppnåtts på både utbildade och utbildade kvinnor. Denna studie avser att bestämma effekten av koffeinintag på styrka och muskeluthållighet hos kvinnor som har tränat ett tag.

Metod

Ämnena var 15 kvinnor. De tog koffein (6 mg per kg kroppsvikt) eller placebo med 7 dygns intervall.

60 minuter efter intag av kaffein och placebo var alla testades i den maximala styrkan (1M) i bänkpress och en kraft ut studie (bänkpress med 60% av 1M).

esultat

esultaten visade en signifikant ökning av maximal styrka i bänkpressen efter koffeinförbrukning jämfört med placebointag.

Det var ingen signifikant ökning av antalet repetitioner vid 60% av 1M jämfört med konsumtionen av koffein vs placebo.

Slutsats

Dessa resultat tyder på att måttliga doser koffein kan vara effektiva för att öka styrkan hos kvinnor som tränare med erfarenhet av styrketräning.

Träning och kaffe.

ffekten av sockerfri ed ull har på prestanda.

Källa: J Int Soc Sports utr. 2010 14 maj; 7 (1): 18. Koffein ökar kroppens styrka i motståndstrenade kvinnor. Goldstein , Jacobs PL, Whitehurst M, Penhollow T, ntonio J.

ADVERT

Mest populära