Landets ledare inom motion och kost >> Uthållighet

"På cykeln i bergen" - bok med massor av förslag på motion ryttare

Publicerad 13 april 2014

Senast uppdaterad 24 juni 2014

v ven otevatn - Utbildning. com

"- Mountain vägarna runt östra och Trøndelag har många attraktiva cykling terräng, men förvånansvärt många av dem föga känd och används med denna bok kommer jag att presentera några av de bästa attraktiva mountainbike möjligheter i orge.."

Uttalandet kommer från cykel entusiast och bokskribent Øyvind Wold, som har tillbringat mycket tid på att försöka ge sig till känna på berget och har plats för våra vägar, inte minst från antalet av de mer kända stuga områden i östra orge. Han vill särskilt ta en paus för "äventyrscykel", där målet är naturupplevelser och utforska spännande dead end roads, bilfria eller några avlägsna vägar med mountainbike.

-Här orge har mycket att erbjuda, det finns många natursköna vägar att välja på, särskilt i de stora bergsområden mellan Gudbrandsdalen och Østerdalen, han påstår, -och att förutom också få bra träning, är ingen nackdel !

Folldal är favorit

Var är det bäst att cykla? Wold har rest mycket för att hitta svaret på det. Hans personliga favorit går ut ur foten av Folldal, mellan Hjerkinn och lvdal. Torra klimatet, magnifika fjällvandring i riktning mot flera nationalparker, för att inte tala om möjligheten att vanlig cykling på ett antal mer eller mindre igenvuxna transport vägar i området är löften cykla till den högsta nivån. De flesta av turerna härifrån ger också en helt spektakulär utsikt mot den branta norra sidan av ondanes stora toppar.

ndra resetips

Letar du efter familjevänliga cykling i ganska lätt fjällterräng bör titta på vägarna norr och öster om Sjusjoen, är det här möjligt att göra returresor från två mil för att så långt som du vill. Här kan du också smaka på delar av irken-spåret, och du kan se mer av den vackra bergskedjan. Flera restaurangplatser inom räckhåll, till exempel vid Hornsjø och Pellestova, gör det lättare att ta med barnen på en resa också.

Från Oppdal du vandra genom flera dalar, som sträcker sig från den stenlagda och nästan padda platt Storlidalen den långa envis grunden Vinstradalen där du överskrider åtta hundra meter genom en ganska vild miljö. Detta är också starten på cykelbanan (70 km lång).

undt Gålå hittar du ett brett utbud av bergs terräng och vandringsmöjligheter, till exempel runt olika fina bergsjöar. För några mer utmanande resor kan du söka upp sträcka av gräsbevuxna vägar, till exempel mellan Fagerlisetrin och Lomsetra. Cykeln kan kombineras med ljusstoppar till Feforkampen eller Valsfjellet.

øros är särskilt intressant cykeldestination på grund av alla gamla historiska gruvbanor. Dessa vägar är bilfria och av ganska varierande kvalitet, och representerar delvis kul mountainbike både ovanför och under trebana.aturliga ställen att börja utforska dessa vägsystem är från Storwartz-gruvan nordost om staden, och kungens gruva, nordväst om øros.

n mycket familjevänlig vandrare går längs Håelva sydost genom tallskogen till den fridfulla Mølmanndalen, flera fina picknickområden längs floden längs vägen.

***

Förutom flera cykelböcker har Øyvind Wold från Oslo skrivit artiklar för ett antal cykel- och utomhusmagasiner. På sommaren träffas han ofta på en fullfjädrad mountainbike med kamera och GPS i Oslomarka eller Trøndelag, Hedmark och Oppland.

***

ADVERT

Mest populära