Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Bygg muskelmassa på budget!Men vad är dyrt och hur mycket pengar spenderar du verkligen på mat i månaden?Varför tenderar vi att rynka näsan när vi ska spendera pengar på motion eller mat när detta har en hälsofrämjande effekt? Vad gör dig medvetet spendera mer pengar att bryta ner din kropp än att bygga upp det? Det här är de frågor som jag ofta frågar mig själv, och jag önskar med denna artikel att motsätta sig några av de uttalanden jag hör dagligen.

Många tycker att du måste spendera mycket pengar om du vill äta 5-6 måltider om dagen för att bygga muskelmassa. Det är inte nödvändigtvis bara unga studenter som kan ha en dålig ekonomi, men också de som har en familj att stödja, de som just startat ett nytt jobb eller de som helt enkelt spenderar sina pengar på andra saker.

Även om att äta "hälsosam" kan vara vilseledande vet vi att det finns vissa livsmedel som är bättre för dig än andra. Jag ansåg detta i min tidigare artikel "kunnig". ra planering sparar dig mycket pengar. tt veta vad du ska äta innan du handlar kommer att göra dig mer medveten om vad du ska köpa och vad du ska göra. Medvetenhet är nyckeln!  • n undersökning från 2012 av TS Gallup för ordea visar att 1 till 7 sveper igenom butiken nästan varje dag.
  • 4 av 10 erbjudanden varannan dag.
  • Detta visar att det finns många som har mycket att hämta och bara planera lite mer.

Samma undersökning visar också att det finns få som skriver inköp.

ästan hälften sjunker detta hjälpmedel, vilket har potential att spara dig tusentals dollar.

- Skriv en shoppinglista - då är det också mindre chans att du faller för frestelsen att handla onödiga saker.

Därför kommer planering av dina måltider i god tid att hjälpa dig att undvika att spendera onödig mat! Skapa matlådor. Var kreativ, du behöver inte äta brödskivor med ost och salami när som helst. Klipp ut alla tomma kalorier! Här strävar jag efter potatischips, socker och andra mellanmål som kostar onödiga kronor. Köp MSS-grönsaker, fiberrik kost gör dig cool och kostar inte hela världen. Gör LL mat från början, i stället för att köpa hela och halvfabrikat. Frysta livsmedel är ofta billigare än färsk mat, tänk på detta när man köper fisk, bär och liknande.

Jag strävar efter att göra en daglig del av måltider på totalt 3000 kcal. Det kommer att mätta "mannen på gatan" när 3000 kcal per dag i genomsnitt blir ett överskott av kalorier i förhållande till det dagliga kravet. n sak att tänka på om du vill bygga muskler är kosten.Vad du äter kan vara viktigare än själva träningen.

För att öka muskelmassan är du också beroende av att följa kriterierna för hypertrofi, muskeltillväxt. Den övning vi använder här kallas volymutbildning. Därför är det viktigt att tänka på hur man sätter upp träningen ifh. till dina mål. Vilken typ av övning använder du?

Jag vill dela några viktiga punkter för dig innan du bryter myten.

n genomsnittlig person på 70 kg har ett dagligt kaloriintag på 2400kcal. orska rekommendationer säger att 10-20% av energin ska komma från proteiner. 1 gr proteiner motsvarar 4 kcal och 15% (energi från proteiner) utgör sålunda 90 g protein. Dagligt intag av proteiner för denna person kommer att vara ca. 1. 3 g per kg kroppsvikt. Om du till exempel väger 100 kg, bör ditt dagliga proteinintag vara 130 gram per kg kroppsvikt.

Olympiatoppen rekommenderar ett proteinintag mellan 1, 2 - 1, 8 gram per kg kroppsvikt per dag, för idrottare i kraft / kraftpistoler. Olympiatoppen klargör dock att ett proteinintag på över 2 gram per kg kroppsvikt per dag inte kommer att bidra till ytterligare muskeltillväxt. tt proteinintag utöver detta kommer att oxideras och användas som energi. är det gäller erfarenhet kan jag säga att jag har funnits i ett antal år. 1. 75-3 g protein per kg kroppsvikt utan att ha en negativ effekt Proteiner behöver kroppen att bygga och underhålla alla celler i kroppen. De flesta av kroppsproteinerna fungerar som byggmaterial, till exempel i muskler, senor, benmärg, hår och naglar."För dem som är angelägna om att maximera muskelmassa, tidpunkten för när du äter vissa proteinrika, kan vara viktigt. I vissa experiment har observerat att om du äter cirka 10 gram protein och 30 gram kolhydrater antingen 10 minuter före eller tio minuter efter träning, så att du kan få en bättre effekt av övningen. "Kolhydrater: 50/60%

Fett: 25-35%

Protein: 10-20%

Som sagt, vi måste också komma ihåg att Dessa rekommendationer görs i förhållande till en genomsnittlig beräkning. På samma sätt som MI inte gäller för personer med stor muskelmassa kommer inte alla rekommendationer skulle vara perfekt för just dig, vi är alla individer, och ofta behöver individuella beräkningar på grund av ålder, längd, vikt, kön, aktivitetsnivå, sjukdomshistoria, allergier , intoleranser och geografiska skillnader, men dessa beräkningar och rekommendationer kan ge oss en bra pekare om var landet är.

jag tog kameramannen Daniel Ovesen till Kiwi Vålerenga att skapa en liten video artikeln informativ kommer motbevisa påståendet: "Man kan inte bygga på budget"

(priserna avrundas upp / ner och är regn T MÄGD . efter produkt med undantag av grönsaker - avokado är en frukt)100 gr havregryn med kanel / socker natreen

50 g cashewnötter

1 stort glas vatten

Protein: 18.9

Carb: 77. 3

Fett: 31

Kcal: 687

4 ägg (omelett, stekt, kokt)

4 helsprøtt knäckebröd (företrädesvis med vegetabilisk / sallad)

(. en skiva väger omkring 20 gram, ett paket som väger ca 200 g)

Protein: 33. 4

Carb 4. 8

fett: 36

Kcal: 564

1 kan luta ostmassa (vanilj)

50 g cashewnötter

1 banan

landa gärna nötter med kesam låda och njut av en bra blandning av salta nötter och en hint av vanilj.

Protein: 35 31

Carb: 58

Fett: 25. 3

Kcal: 607

300 gr kyckling

200 g ris

Valfria grönsaker

(stek i kanolaolja)

Protein: 68. 5

Carb 55. 6

fett: 4. 3

Kcal 617 (låg proteinhalt)

4 riskakor med en banan (mosa gärna tonhöjd över riskakor eller skärs i bitar, strö glatt med salt)

protein 3. 1

Carb: 38. 1

fett: 1 1

Kcal: 187

250 gr lax

200 gr ris

½ avokado

grönsaker / sallad

Protein: 56. 1

Carb: 55. 9

Fett: 50. 2

Kcal: 906

Kcal: 3568

Protein: 215

Kolhydrater: 290

Fett: 148

 Om du fortfarande tror 135 miljoner per dag är dyrt för mat, kan du alltid byta ut lax med tonfisk och kyckling med karbonadedeig, kommer detta att spara ytterligare pengar. Om du tycker att din kost är monotont, kan du alltid variera med grönsaker, matlagning, eller skära ner på andra kostnader och köpa dig en biff! I slutändan handlar allt om PIOITT! Vatten är gratis och J är beroende av tillägg, såvida du inte har en sjukdom / sjukdom. Jag stöder personligen ren norsk mat. Med ren mat menar jag mat som är gjord från början.

Jag avslutar med att säga att 8 kr för en hälsosam frukost är löjligt billigt!

Upplagt av Jelani Fråga

KÄLLO

// www. WebMD. com / mat-recept / funktioner / billig-friska-15-närings-livsmedel-cirka 2-dollar

// www. klicka. com / kvinna guide / mat / article913900. ece

// nhi. com / utbildning / kostrad / kostrad-by-utbildning / proteinbehov-och subventions till idrottare-20678. html? sida = 2

äring - mer än Kjersti Sortlands mat och dryck

ADVERT

Mest populära