Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Satsa på triple utbildning

Publicerad 3 mars 2011

Senast ändrad 28 Jun 2014

av Iselin Øverbø - utbildning. com

Hon förstår att vissa kan uppfatta henne som extrem, men för flickan som vann Oslo triathlon förra året, är utbildning en livsstil som har företräde framför allt. ästan.

-Overdagliga uppgifter kan också omvandlas till små träningspass. är jag går med en barnvagn, till exempel, försöker jag ta det som träningspass och få puls.

Mette Pettersen Moe (37) sitter i ett café på Sats gym i jårdhallen i Oslo med en dubbel latte.

-Jag hoppas inte att folk tror att jag är galen nu, hon skrattar.

Hon verkar inte galen där hon sitter, bara mycket sportig och full av energi. Mette arbetar 90% på gymmet, ta en kurs på norska Idresttshøyskole (IH) för att slutföra kandidat, mor till två små två och tre år och en på 13. Ovanpå detta hon tränar. Och träningen är verkligen högst upp på grund av att den är hög prioriterad.

-Jag måste träna när jag kan! Det har mycket vilja och prioritet att göra. Till exempel tittar jag nästan aldrig på tv, och om jag gör det är det på toppen av en spinnande cykel.

Släckte en aerobinstruktör

Mette kommer från en familj där rörelse alltid har varit en naturlig prioritet. Det bad hon började med, något hon gjorde från hon var sju till 20 år gammal. ational Sports cademy i Trondheim var då ett naturligt val för Mette, där hon studerade med tidigare tränare Marit jørgen. Så småningom blev hon intresserad av att expandera horisonten och hitta andra träningsmöjligheter. Hon började jobba på fladdermöss där hon använder centret för vad det är värt. Dessutom började hon åka skidor, något som slutade med en andra plats i irken. Det var då några vänner av henne trodde att hon skulle prova triathlon. n tävling där det lönar sig att vara mångsidig utbildad.

-Jag registrerade mig på norska mästerskapet förra året och tänkte att jag försökte minst. Och då vann jag hela grejen! Det var förmodligen många som inte hade förväntat sig vara slagen av en aerob instruktör, skrattade Mette.

Det är på Østmarka Idrettslag hon tränar för en triathlon (Team akamura Triathlon 2011), och hon stoltserar med tränaren. Han har sin utbildning från ustralien - den del av världen där denna sport är bland de största.

-Den är den enda utbildade triathlon-tränaren i orge, säger Mette och hoppas att denna sport gradvis blir synligare i orge.

-Det är en väldigt bred form av träning, vilket innebär att jag aldrig har problem med slitage. Jag sprang maratonet en gång, men det är inte sunt att springa så långt som asfalten, hon pinnar.

Mette tränare i sling.

Familjekontrakt

Men hur kombinerar Mette verkligen så mycket arbete med familjelivet? Övningen går mycket, men trots allt är barnen och mannen viktigast.

-Jag har bestämt mig för att delta i Triathlon 2011, något som jag var tvungen att diskutera noggrant med min man först. Det går längre än familjelivet. Vi var tvungna att skriva ett slags familjekontrakt, skrattade Mette.

Men det är också bra att vara aktiv tillsammans som en familj.

-Vi har en stuga på Golfjellet, och vi trivs väldigt mycket. Min man är mycket förtjust i att stå på telemark medan jag är på snowboard. Och barnen tycker också om skidåkning.

esultat ger blod på tand

För att hitta träning, anser Mette att det är viktigt att inte tänka på att träning är något annat än vad du vill ha.

Försök känna nöjet att flytta. Jag känner mig mycket privilegierad vem som har träningen, säger Mette.

- Och så måste du självklart också ha vinst i topplocket, tillägger hon.

Och överskottet känner till Mette mer ju mer hon tränar och ger sitt blod på tanden.

Kanske blir det 2012 Triathlon, men den här säsongen måste visa först.

-I ett sådant fall kan jag först skriva ett nytt kontrakt med min man, Mette smiles.

ADVERT

Mest populära