Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Grundutbildningsprogram för cyklister!

Publicerad 21 maj 2011

Senast ändrad 28 juni 2014

v Även otevatn - utbildning. nej

Utbildningsprogram för cyklister.

fitness regimen i denna artikel är inriktad på cykeltävlingar på 05.02 timmar både i terräng och på landsvägar, och bygger på de principer utbildning som presenteras i en tidigare publicerad artikel om utbildning. nr. Vi har delat planerna i olika 3 nivåer och presenterar förslag på en svår och lätt träningsvecka för varje nivå. Dessutom har vi skapat ett program som ska följas under våren och ett program som ska följas under sommaren / hösten av de två bästa kategorier cyklister. n senare artikel kommer att presentera ett formverktygssystem förra veckorna före årets topp.

Individualisering av ansökningar:

Val av rörelseForm:

  • Om det finns terräng tävlingar (t.ex. irken) som är det viktigaste målet bör 2/3 sessioner vara mountain bike. Omvänt, om du har huvudmålet att utföra på en landsväg.
  • Viktigt att det är utbildat i varierad terräng. rbeta både på platt terräng, trög och branta backar samt nedförsbacke.
  • Var också försiktig med ditt eget svar på motion; justera sessionerna som du upplever dem som konstruktiva och använd inte puls slaviska på hårt arbete. Huvudmålet är att ha bra sessioner som du svarar på.
  • Vi rekommenderar starkt att du anpassar ditt föreslagna schema baserat på ditt eget vardag. Detta innebär att varje individ måste anpassa vilken dag de olika utbildningar som bedrivs, men kom ihåg att prioritera sessioner med den högsta totala belastningen på dagen man har möjlighet att förbereda mentalt och fysiskt, och samtidigt återhämta sig efteråt.

Urval och genomförande av sessioner

  • Om någon vill genomföra en hård träningsvecka, men av olika skäl inte har möjlighet att genomföra nödvändig utbildning volym, kan du kompensera en reducerad träningsvolym för att lägga till en extra mid-intensiv eller hög intensitet ökade denna vecka.
  • Intensitetszonerna som används tas från Olympiatops-skalaen som beskrivits tidigare.
  • Under varje schema presenteras en verktygslåda för att förklara genomförandet av sessionerna inom de olika kategorierna av intensitetszoner. Var noga med att använda den här verktygslådan aktivt för att skapa progression och variation mellan träningspass. Till exempel bör du variera mellan olika sessioner i träningsveckan och mellan olika träningssessioner.

ADVERT

Mest populära