Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Arnold Oak Schwarzenegger

Historien om rnold SchwarzeneggerDen mest vetenskapliga versionen finns i boken rnolds Fitness for Kids, ges irth to Five. Han minns som fjorton år som han brukade leka med sina vänner vid vattnet i byn där de bodde. De brukade jaga efter varandra längs stranden, eller ha simma tävlingar, eller dyka till botten för att hämta läger som de använde i lera krig mellan dem. rnold mer och mer märkte de äldre och större killarna som körde tyngdsträning. rnold påminner om att han tittade på dem och tänkte hur underbart det var att ha en sådan kropp som de hade. Det tog inte lång tid innan han frågade dem och de kunde lära honom, han skulle kunna ta mer hakan än någon av dem!Historien är mer känd, även från rnolds mun, är att han började träna med vikter som en del av utbildningen som han gjorde som fotbollsspelare. Deras tränare trodde att en timmes viktträning en vecka skulle vara bra för formen på pojkarna som spelade fotboll.

I en annan berättelse om grunden för uppbyggnaden som kroppsbyggare var rnold i gymnasiet på skolan och där såg han en tidning som visade bilder av Mr. Universe. Denna fascinerade rnold och han tänkte: Jag bestämde mig för att det var sättet att vara annorlunda.

Det kan vara en eller alla dessa berättelser som röster. rnold gick in i kroppen med kroppsbyggnad alls, utan att ha något annat än att bli bäst. Första gången han var i ett gym, minns han tyngdlyftarna som glittrade med svett och deras muskulära utseende. Och det var klart för honom: Mitt liv, svaret jag hade sökt.

Snart genomborrad kroppsbyggnad rnold. För honom blev vikterna ett sätt att undvika lagsporter: Jag ogillar det när vi vann seger och jag personligen inte krediterades ensam. rnold utvecklade vad han själv kallar en nästan romantik med sin egen kropp och hans vilja och makt att forma den. Det värsta jag kan vara är att vara som alla andra. Jag hatar det. Därför började jag med bodybuilding. Det var tanken att ta risken ensam istället för att dela den med ett helt lag.

rnold var tvungen att trycka föräldrarnas skrämmande reaktion på sitt karriärval åt sidan. Varken mamma eller pappa var särskilt glad att höra om sin sons planer. Moderen urelia frågade:

urelia: Varför rnold, varför skulle du göra det för dig själv?

 Vad vill du göra med alla dessa muskler när du har dem?

 Jag vill bli den bäst byggda mannen i världen. Då vill jag åka till merika och gå med i filmerna.

 Jag tror att vi ska gå till doktorn med honom här, han är sjuk i huvudet.

Men medan rnolds kropp växte nästan minut i minut fick vandring över berget till Graz en helt ny mening.Och om pojken var sjuk i hans sinne blev han alltmer fylld av klarhet, tanke och syfte. Medan andra järnpumpande kollegor praktiserades två eller tre gånger i veckan tränade rnold varje dag. Medan andra packade upp på eftermiddagen, var rnold i gymmet för tio på kvällarna. Han kom ihåg att efter den första träningen i gymmet var han så svag och gick att han föll av cykeln när han var hemma: jag hade ingen känsla i benen, jag var numb och min kropp skakade.

rnolds tränare tillbaka på pojkens dag var Kurt Marnul. Den härskande mr. Österrike och framtiden Mr urope 1965 grundade The thletic Union Graz som skickades på femtiotalet. Stadens enda gym för tyngdlyftning. Den låg strax under stadens fotbollsstadion. Marnul hade byggt egna maskiner och apparater där, baserat på bilder han såg i amerikanska bodybuilder tidningar.

Marnul träffade rnold 1961, efter att ha introducerats av en gemensam vän, en skollärare från Thalersee. Samtidigt såg den nya mentorn mer hopp i pojkens äldre bror. rnold var lång men tunn, påminner han om. Meinhard såg mycket mer ut som någon som hade potential för kroppsbyggnad. Men Meinhard hade inte disciplinen eller viljan att broren tycktes ha.

Den första dagen som rnold utbildade, påminner Marnul, sade han, att jag kommer att bli Mr. Universe. Han praktiserade sex, ibland sju palats i veckan, cirka tre timmar dagligen. På tre år hade han lagt på tjugo kilo ren muskelmassa. Graz i Graz stängdes på söndagar, säger Marnul, men rnold bröt in genom att trycka upp ett fönster. ormalt skulle han förlora den sista bussen hemma, så han brukade lämna, om inte tränaren körde hem hem på sin motorcykel.

Till skillnad från fadern var moderen tolerant mot rnold. Hon brukade säga att det var bättre för pojken att arbeta tre timmar om dagen än att stanna i barer och restauranger och röka och ta droger eller stanna hos kvinnor, kom ihåg Marnul. På så sätt kunde hon acceptera rnold-enheten.

fter att ha avslutat sina förberedelser för skolan och tänkt att hans far sov, minns urelia, skulle pojken gå ner i bergen till fotbollsarenan. fter några timmar med pumpning och träning skulle han återvända hem tidigt på morgonen för att bli upptagen av en tank som tog honom till skolan. Det var en amerikansk tankfartyg, för den fortfarande ockuperade Österrike. rnold var vänlig med soldaterna. (Det kan ha varit en amerikansk tankfartyg, den lokala idag insisterar på att området ockuperades av brittiska styrkor vid den tiden.)

Under de första åren av järnpumpning var Marnuf överraskad över studentens framsteg. Det var tidigt bevis på rnolds kompetens i tävlingar. Den enda svagheten Marnul kan komma ihåg att rnold hade var magen. Du ska ha tre separerade muskler i magen, men rnold hade bara två. Oavsett hur mycket han arbetade, kunde han inte få den tredje magen. rnold utsmyckade detta genom att ta olika kroppspositioner och använda en arm för att täcka hans saknade mage.

För att förbättra muskeltillväxten introducerade Marnul rnold anabola steroider, som då då var lagliga i Österrike och de flesta andra ställen. Tillbaka på 60-talet säger tränaren: Det var inte en enda tyngdlyft som inte tog dem. Du kan få recept på dem med din läkare. rnold tog aldrig steroider utan att jag tittade och tittade på. Marnul säger att han lärde sig om steroider från den tidiga kända kroppsbyggaren Steve eeves.

Idag känner vi alla mannen som gav kroppen ett ansikte i US, fortsätter till Hollywoods filmindustri och gör också komediarkarriär som skådespelare. Dessa dagar är han guvernör i Kalifornien! edan under inspelningen av Pumping Iron blev han frågad när han blev president. Den tiden flyttade rnold med något om ixons avgång. u börjar det ser allvarligt ut.

ortom en rekommendation att du få en kopia av rnolds berömda och gamla och bra bodybuilding film Pumping Iron, kan vi här ge dig flera bra prover från rnolds tidigare karriär som en kroppsbyggare och angelägenheter nuet. ågra av klippen ger utsökta smakbitar från råmaterialet som spelades in till Pumping Iron.

rnolds kroppsmått när han var i toppform:

Längd: 188 cm

 107 kg

 56 cm

 145 cm

 86 cm

 72 cm

 51 cm

rnold historia av bodybuilding

 • Steirer Hof konkurrens ( Graz, Österrike) unner-Up, vann Kurt Marnul den övergripande titeln
 • est-uilt idrottsman, uropa (Tyskland)
 • Mr. uropa, amatör (Tyskland)
 • abb Mr Universum, amatör (London, ngland) näst högsta, Chet Yorton vann den totala titeln
 • German Styrkelyft Championship (Tyskland)
 • IF Mr universum (Miami, Florida) Siffror klass vinnare, runner-up för den övergripande titeln.
 • IF Mr Olympia (ew York) För det andra, Sergio Oliva vann den totala titeln.
 • IF Mr urope, professionell (Tyskland)
 • U Pro Mr World (Columbus, Ohio)
 • IF Mr Olympia (ssen, Tyskland)
 • IF Mr Olympia (ew York)
 • IF Mr Olympia (Sydney, ustralien)
 true myter: livet och tiderna av rnold Schwarzenegger

ADVERT

Mest populära