Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

ÄR du så motiverad att du förstör dina resultat?

Varför blir du inte större och starkare ...

Du tränar hårt varje dag. Du jobbar hårdare än de andra och därför vet du att du i slutändan kommer att bli bättre en de andra runt dig.

Äter du de mest kalorierna och känner skrikande smärta av ömma muskler varje dag när du står upp? Men varför är du inte större, starkare och ser mycket bättre ut än andra killar i gymmet?

Vi har hört talas om det och det diskuteras allmänt och det stora problemet med övertid är en verklig fara för de flesta som utövar. Undertecknade mig själv har upplevt detta och trodde att det här är saker som är värda att tänka på i din strävan efter en större, starkare och friskare dig.

Så vad överträffar egentligen? Det är när du tränar så mycket att du inte kommer att kunna återhämta dig från din träning när som helst och att träningsprocessen blir så destruktiv för din kropp. är vi tränar bryter vi ner muskelvävnad. Detta leder till ett svar där kroppen återuppbygger området, bara lite starkare förut för att förhindra att kroppen skadas av sådan stress igen. Detta är faktiskt hela muskelbyggnadsprocessen i ett nötskal.

Men när ett av tågen, så att kroppen inte kan bygga upp det skydd den bör vara att förhindra muskelnedbrytning under belastning, och resultatet är ren enkelhet, som bryter ner muskler utan att bygga upp dem igen.

Det finns några bra tecken på överträning, inklusive:

  • Constant öm och anbud muskel

  • Konstant brist på energi

  • styrka

  • saknas aptit

  • viktminskning

  • Insomnia

  • rist på fitness

  • Oförmåga att få en pump på träning.

Det finns mer än en, men det är mycket vanliga tecken på överträning. Så vad kan man göra om det visar sig att man kämpar med detta?

Man kan först försöka hitta källan till problemet. Övertrain har alltid en orsak, men skrämmande är det så lätt att träna för hårt. Många faktorer påverkar muskelåterställningen, och några av dem kan vara;

Kosten:

Är inte diet bra och du konsumerar tillräckligt med protein, kolhydrater och hälsosamma fetter, så behöver inte kroppen rätt råvara att använda när man går för att bygga din kropp starkare. Om du saknar proteiner kan dina muskler inte repareras enkelt, man kan inte bygga ett hus utan material. Om du saknar kolhydrater, har din kropp inte energi att bygga dina muskler, en motor kan inte springa utan bränsle! Och om du saknar fettsyrorna kan det påverka kroppens hormonbalanser på ett sätt som inte kan orsaka anabola processer (anabola muskelbyggande).

Ät tillräckligt och äta rätt är nyckeln här.

Övning:

Man kan träna så mycket man vill, men kroppen kan inte bygga upp sig snabbare i sin egen takt. Om du bär en och samma muskler varje dag, kommer kroppen inte att ha tid att slutföra musklerna innan du rippar dem ner igen.Kroppen behöver vila att bygga, och ger inte kroppen en paus i ny och nej, det kommer slutligen att misslyckas med återstående upplaga.

För många set: Undertecknad ens vet hur lätt det är när man är motiverad att tro att en uppsättning extra, är något bättre resultat. Faktum är att när muskeln bryts ner under träningsprocessen måste den inte vara så skadad att den bryts när den är klar. Träna för många uppsättningar, ofta kommer musklerna att bryta mer än en kropp kan reparera innan du utövar samma muskel igen. Muskelnedbrytning bör ske, men i sådan utsträckning att kroppen lätt lyckas reparera detta igen. ?? förstör en muskel helt flera dagar i veckan, kan kroppen inte att kunna reparera den och bygga det starkare snabbare än du tränar igen under tiden.

Dessa är några av de främsta orsakerna till överträning som är ute, och om man inte utövar klokt och går galet tillräckligt länge, kommer din kropp ofta svara med ett direkt fel i en muskel eller en skada.

Skador är en mycket svår sak att återhämta sig från, och en skada kommer att sätta dig i en mycket värre situation som du var innan du skadar dig själv. Skador är en riktig bakslag i utbildning, då kroppen kommer att kunna kämpa länge för att nå höjderna det hade innan du skadar dig själv.

Så jobba klokt, spendera tid effektivt och tänk på att träning är en livsstil, inte bara de timmar du spenderar på gymmet.

Undertecknad även slet av vänsterbröstmuskeln eftersom jag lyckats ignorera tecknen jag fick att jag tränade för mycket, och det pris jag betalar är att muskeln aldrig kommer att bli densamma som innan jag skadade mig.

nvänd ditt huvud, träna klokt och kom ihåg; Det är när du vilar att din kropp blir större och starkare, inte när du tränar.

ADVERT

Mest populära