Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

En annan anledning att utöva

Publicerad 7 november 2011

Senast uppdaterad 24 juni 2014

v ven otevatn Training. nej

Forskare har hittat en annan anledning att träna.

lla vet att träna regelbundet och hålla sig i form ger många hälsofördelar. tt vara i form och kanske överviktig kan orsaka hjärtproblem, högt blodtryck och en mängd andra komplikationer.

u har forskare hittat en ny anledning att gå på jogg eller gå runt kvartalet. Denna studie visar att träning gör hjärnan skarpare.

llt som behövs är en liten dos av uthållighetsträning för att markera effekten jämfört med dem som inte rör sig, säger forskare vid Institutionen för psykologi och neurovetenskap vid University of Colorado.

Detta är ett viktigt funderande när det gäller människor av ökande ålder som är föremål för en försämring av deras minne.

Studien vid University of Colorado undersökte hur träning påverkat minnet av råttor. Forskningen visade att en liten mängd motion för medelålders råttor gav skydd mot inflammation i hjärnan och minnesförlust på grund av bakterieinfektioner.

Forskarna tror att träning förbättrar den kognitiva delen av hjärnan, den del som kan skadas efter ålder.

Detta är den första studien som visar att volontärrotter minskas i åldersrelaterad försämring i kognitiva funktioner på grund av bakterieinfektioner och de processer som ligger till grund för denna försämring.

Källa: Science. 2011 nov 4; 334 (6056): 606-7. euroscience. n annan anledning att träna. Gitler D. Källa Institutionen för cell och utvecklingsbiologi, Perelman School of Medicine, University of Pennsylvania, Philadelphia, P 19104, US. Gitle @ post. med. UPenn. edu Denna post har skrivits i Health ews. okmärk permalänk.

ADVERT

Mest populära